hétfő, szeptember 28, 2009

VKF 28/3 - Bárányfilé hagymakrémmel és vörösbor-redukciós szőlővel

Trinity a vigyázz kész főzz 28. fordulójára szőlős és boros szüreti recepteket kért. Kedvenc receptkönyveim lapozgatása közben megakadt a szemem Juan Amador hagymakrémjén. Nála galambmell és Pedro Ximénez redukció készült hozzá. A hagymakrémet elképzelve arra gondoltam, hogy nagyon jól menne szőlőhöz és sima egyszerű vörösbor-redukcióhoz is. Mivel a galambmellet nem kedvelem túlságosan, ezért bárányfilét készítettem hozzá.


Meglepően egyszerű volt a hagymakrém elkészítése, melyhez a sütőben sóágyon szép puhára sütöttem a fehér hagymákat, majd tejföllel, creme fraiche-sel és ecettel ízesítve pürésítettem. Mivel a hagyma meglehetősen vizes, ezért a püré állagán kenyérbéllel javítottam, s szép krémes eredményt kaptam. A vörösbor-redukciót szőlőlével együtt készítettem el, a szőlőket pedig csak kis lángon melegítettem meg a redukcióban addig, amíg éppencsak el nem pattantak. (recept)

5 megjegyzés:

Flat Cat írta...

Ez már megint elképesztően finom lehetett! Csak nyelek nagyokat... Ez is felkerült a megfőzendők listájára! :)

Limara írta...

Már megint egy remekmű! :)

Unknown írta...

Flat Cat: Köszi szépen! A hagymakrém igazán egyszerűen elkészíthető. Mindössze az ecettel kell csínján bánni. A vörösbor-redukció pedig így szőlőlével nagyon kellemes - a szőlő nem vett át sok ízt a redukcióból, de ugye a redukcióval együtt lehet csak villára bírni, szóval együtt eszed. Hagymakrémmel együtt pedig kiteljesül az ízharmónia. Kíváncsi vagyok, Férjed és Ponty úr mit szólnak hozzá ;)

Limara: Köszi szépen! Igyekeztem ;)

duende írta...

Hú, ezt megkóstolnám....
A hagymapürédet ki fogom próbálni, már régóta tervezem. Most már recept is van hozzá! Köszi! :)

Unknown írta...

Köszi, duende, örülök, hogy tetszik! A hagymakrém nagyon finom - itt egy kicsit savanykásabbra készítettem, hogy jobban harmonizáljon a szőlővel. Egyébként finom a hagymakrém őrölt mandulával sűrítve is ;)