péntek, február 19, 2010

Sült báránynyak kelbimbó cannellonival

Főzve elfogadható, sütve igazán ízletes, de ki gondolta volna, hogy reszelve cannelloniként a legfinomabb a kelbimbó!? Mario Lohninger éttermében, a Silkben kóstoltuk egyik főételként Ditémmel, s annyira tetszett, hogy itthon is el akartam készíteni. Aznap este bölényszűzzel, salottaconfit-val és la ratte burgonyából készült krémes burgonyapürével tálalták. A reszelt kelbimbó olyannyira hajszálvékony lardo szalonnába volt betekerve, ami mögött nem csak újságot lehetett volna olvasni, hanem szinte alig lehetett észrevenni a kelbimbón. Ennyire hajszálvékonyra sajnos nem tudtam a hentesemmel felszeleteltetni a házi szalonnáját, de így is jól sikerültek a cannellonik.


Mivel meglehetősen érzékenyek a kis tekercsek, ezért serpenyő helyett a sütőben a grill alatt melegítettem meg tálalás előtt a cannellonikat. Ennek az is az előnye, hogy akár fél nappal korábban is elkészíthetjük a tekercseket és az utolsó grillezésig a hűtőben tárolhatjuk. Talán első pillantásra kicsit szöszmötölősnek tűnhet a kis cannellonik megtöltése ill. feltekerése, de az első három után nagyon jól belejöttem. Arra kell mindössze ügyelni, hogy a reszelt kelbimbót kb. a szalonnacsík harmadánál helyezzük el, ill. a szalonna lehetőleg hideg legyen - így gyerekjáték lesz. A kelbimbó cannellonikhoz báránynyakat sütöttem hosszan lassan alacsony hőmérsékleten. A mártást a bárány bordacsontjaiból és a rajta lévő kevés húsból készítettem némi zöldséggel. A kettő nagyon jól ment együtt, bár egy kevés krumplipüré nem ártott volna még mellé. (recept)

6 megjegyzés:

Kata írta...

Megint meg kellett állapítsam, hogy hihetetlen vagy:)

Ági, aki főz írta...

A cím alapján elképzelni sem tudtam, hogy lesz canelloni a kelbimbóból. Most már ezt is tudom.

Flat Cat írta...

A cím alapján én meg nem ilyen cannellonira számítottam.
De ez jobb lett, mint amilyennek én képzeltem el! :)))

chriesi írta...

Ez remek ötlet!

Unknown írta...

Köszi lányok! ;)

Flat Cat: végül is le lehetne csipkedni a leveleket a kelbimbóról, forró vízben gyorsan puhára főzni, majd jeges vízbe dobni, hogy szép zöld maradjon, utána egy réteget kirakni a levelekből, valamivel megtölteni és feltekerni a tekercset ;) Erre gondoltál? Lehet holnap ki is próbálom ;)

Flat Cat írta...

Igen... :)))
Kíváncsian várom a fejleményeket! :)