kedd, április 27, 2010

Pisztránggal töltött medvehagymatekercs újkrumplimártással

Az eredeti ötlet Flat-Cat oldaláról származik, nála pillantottam meg nemrég a medvehagymás tekercseket. Nagyon tetszett az ötlet, hogy blansírozott medvehagyma leveleket használt töltött káposzta módjára. Nála vega töltelék szerepelt - nekem első pillantásra spontán az jutott eszembe, hogy darált vagy apróra vágott hallal is zseniális lehet. Krumplihoz is nagyon jól megy a medvehagyma, ezért egy kevés újkrumplit is társítani akartam a fogáshoz. Végül az alábbi üdvözlőfalat született meg ebből a három alapanyagból.


Flat-Cat receptjétől eltérően kettő medvehagyma levél helyett csak 1-1 medvehagymába csomagoltam a késsel apróra vágott halat. Ezáltal tekercsek helyett apró gombócokat kaptam, de ez is volt a célom, hisz így kényelmesen elfértek a kanalakon. A halat egy kevés salottával és korianderrel ízesítettem. A gombócokat fehérboros újkrumplimártásban melegítettem meg és a mártással együtt is tálaltam. A mártás savanykássága nagyon jól harmonizált a a hallal és a medvehagyma ízével. Legjobban viszont a kevés frissen feltört rózsabors tetszett, ami enyhe fűszerességével és enyhe édeskés ízével igazán teljessé tette ezt az egyszerű üdvözlőfalatot. (recept)

2 megjegyzés:

Flat Cat írta...

Nagyon helyes kis falatkák lettek! :)
A következő adag medvehagymából én is kipróbálom a halas változatot (de tartok tőle, hogy az csak jövőre lesz...)

Beatbull írta...

Örülök, hogy tetszenek ;) Köszi mégegyszer az ötletet ;)