hétfő, május 10, 2010

Pisztráng fűszeres rebarbara-tatárral

Miközben a kacsamellhez készítettem a chilis-gyömbéres rebarbarát, olyan ötletem támadt, hogy akár egy könnyed, friss tatár formájában is tányérra lehetne varázsolni a rebarbarát. Mivel pisztrángot terveztem a rebarbarához sütni, ezért kicsit enyhébbre és savanykásabbra készítettem a rebarbarát. A chilit pl. elhagytam belőle, a gyömbérből is kevesebbet raktam bele, cserébe viszont zsenge friss babérlevéllel, korianderrel és rózsaborssal fűszereztem. Utóbbi azért is került bele, mert a minap vettem csak észre a rózsaborsban, hogy milyen kellemes édeskés íze van. További fűszerként és a rebarbara savanyú ízének szabályozására némi juharsziruppal is ízesítettem.


Köretként angolzellert főztem a bőrén ropogósra sült pisztránghoz és a rebarbara tatárhoz. Az angolzeller méretre vágása ill. a hal kifilézése során keletkező hulladékot kifőztem halalaplének és ebben főztem al dentére az angolzellert. Eredményként egy könnyed és friss tavaszi / kora nyári ebéd született, melynél ismét megmutatkozott, hogy a rebarbara sokszínűbb, mint eddig gondoltuk. (recept)

2 megjegyzés:

á la carte kulinaria írta...

Én nem kapok rebarbarát sehol... pedig már a Vásárcsarnokot is bejártam...a kertünkben van, de annak még csak három levele van ;) úgyhogy most is inkább csak csodálkozok és ámulok bámulok a szépségeken : ))

Unknown írta...

A saját kerti biztos sokkal jobb lesz, mint a puha piaci áru ;)
Köszi, a hal egy kicsit aránytalanul nagyra sikerült, de olyan szép pisztráng volt és csúnyán megfaragni nem akartam. Emiatt kicsit kevés látszik csak a rebarbarából...