Spárga tamarillo vinaigrette-tel, citromkakukkfűvel és garnélarákkal
Hát ez meg mi fán terem? - gondoltam, amikor megláttam a tamarillot a piacon. Eddig még csak aszalt formában kóstoltam, s friss példányt ezelőtt még nem láttam. A trópusi paradicsomfának nevezett növény termése, s kissé úgy is néz ki, mint egy lilás enyhén nyújtott és kissé csúcsos paradicsom. Ízre leginkább a datolyaszilvára emlékeztet. Félbevágva kicsit hasonlít a paradicsomhoz, viszont meglepő volt számomra a gyümölcshús és a magház közötti színbeli különbség. Ezért is döntöttem úgy, hogy külön-külön használom fel a gyümölcsnek e két részét.
A magokat különválasztottam a gyümölcshústól és a tamarillo levével ill. egy kevés bodzaecettel együtt vinaigrette-ként készítettem el fehér spárgához. A gyümölcshúst citromkakukkfűvel kavartam el, ami nagyon jól ment egyaránt a garnélarákhoz és a spárgához is. Összességében ismét egy rendkívül színpompás, könnyed nyári ételt sikerült összeépítenem. (recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése