szerda, július 14, 2010

Krumplisaláta füstölt pisztránggal, retekkel és tormával

Másik köretként az Entla's Kelleres sörözésre egy saját krumplisaláta változatot készítettem. Olyan ötletem támadt, hogy mustár helyett tormát, ecetes uborka helyett pedig retket is keverhetnék a szeletelt újkrumplihoz. Ehhez még 2 szép füstölt pisztrángot is kavartam, ami során az alábbi krumplisaláta született, mely nem csak köretként, hanem önálló fogásként is megállja a helyét.


Az újkrumplit hasonlóan a hagyományos bajor krumplisalátához héjában főztem meg erősen sós vízben. Kipróbáltam ezt a salátát úgy is, hogy nem adok hozzá alapleves mártást, de úgy hiányzott még valami a salátából, ezért inkább az alaplé hozzáadása mellett döntöttem. Az első kísérletemnél azt tapasztaltam, hogy a retek elég sok levet ereszt fél napos hűtőben való tárolás alatt, ezért amikor a sörözéshez készítettem a salátát, a retket felszeletelés után besóztam, majd kb. fél óra múlva kicsit kinyomkodtam. Így nem állt a víz a tál aljában. Ez a saláta is mindenkinek ízlett, bár volt még egy abszolút favorit is - erről majd a következő bejegyzésben ;) (recept)

2 megjegyzés:

flatcat írta...

Ezt is megjegyeztem magamnak, csak én esetleg grillezett-füstölt pisztrángot teszek majd bele. :)
Az alaplé+krumpli mártás pedig abszolút kedvencünk lett, megint csak alig győzök hálálkodni érte. :)

Unknown írta...

Jó ötlet hozzá a grillezett füstölt változat is! Örülök, hogy ennyire ízlik az alaplé krumpli páros - majd átadom a bajoroknak a háládat ;)