péntek, július 16, 2010

Rukolasaláta gránátalmával, juhsajttal és bodza-vinaigrette-tel

A köretek között a legnagyobb sikert ez a saláta alkotta. Kimondottan tetszett mindenkinek a vinaigrette-ben lévő bodzaecet savanykássága a sós juhsajttal és a gránátalma gyümölcsös édes ízével. Többen is említették, hogy otthon is el szeretnék készíteni - nos, itt a rendkívül egyszerű recept hozzá. Mindössze annyira kell ügyelni, hogy a juhsajtból ne kerüljön túl sok a salátába, mert különben elnyomja az ízeket - gránátalma viszont mehet bőven. Másik tippem pedig az, hogy a gránátalma tisztításánál először egy kis héjdarabkát távolítsunk el késsel, szedjünk ki néhány magot és az így született üregnél törjük, szakítsuk szét a gránátalmát A gránátalma mindig a köztes hártyáknál fog szétválni, ezáltal az összes mag ép marad. Ezzel a technikával kb. 5-8 perc alatt szoktam megpucolni a gránátalmát, teljesen ép magokat kapva és a fröcskölést a lehető legkisebb mértékre csökkentve. (recept)


A teljesség kedvéért a negyedik köretet is megemlíteném, ami a ne dobd ki kategóriába tartozik. Olyan gyönyörű friss és ép levelű retket kaptam a piacon a füstölt pisztrángos krumplisalátámhoz, hogy sajnáltam kidobni. A levelekből ezért egy egyszerű tejfölös-hagymás öntetes salátát készítettem. Korábban is elkészült már köretként főételhez, ezért most itt csak egy link szerepel a receptre: Malacgerinc főtt retekkel és tejfölös reteklevél salátával.

u.i.: Egy kis újítás is végbement a blogomon és a honlapomon. Remélem a receptek és a bejegyzések ezáltal könnyebben vehetők fel a személyes könyvjelzőkbe. Ezen kívül mostantól a következő csatornákon (is) követhető a blogom: email RSS Feed flickr facebook twitter .

Nincsenek megjegyzések: