csütörtök, szeptember 16, 2010

Vargánya mille-feuille grillezett őszibarackkal

A vaddisznóhoz készült grillezett őszibaracknál jött az ötletem, hogy tulajdonképpen hús nélküli előételként is el lehetne készíteni a gomba-barack párost. Miközben a tálaláson töprengtem, eszembe jutott Alexander Herrmann Koch doch! című szakácskönyvében látott gomba-kenyérchips lasagne. A gomba részéhez gyönyörű teljesen ép vargányát találtam a piacon, a kenyeret pedig bajor kiflire (Laugenstange, lúgos tészta) cseréltem. Sajnos az őszibarack ezúttal nem volt teljesen magvaváló, ezért nem is sikerült teljesen sík vágófelületet kapnom, ami miatt a grillcsíkok sem sikerültek olyan szépre, mint múltkor. Az ízét ez viszont nem befolyásolta, továbbra is egyik kedvenc párosításom az sárga-/őszibarack és a gomba. (recept)

2 megjegyzés:

á la carte kulinaria írta...

Ismét egy szépség! :) Nagyon finom lehet.

Unknown írta...

Köszi szépen! Annyira nem vagyok elégedett a szépségével - sajnos az őszibarack nem volt magvaváló. A vargányás toronnyal együtt viszont nagyon finom! Egyszerű kis előétel - vagy akár kicsit felaprítva degusztációs kanálon üdvözlőfalatként is lehet tálalni.