kedd, október 05, 2010

4 év és új logó

Négy évvel ezelőtt októberben kezdtem bele a kísérleti konyha blogom írásába. Azóta rengeteget fejlődtem a főzés területén, nagyon sokféle technikát és ötletet osztottam meg Olvasóimmal, s végül még egy tv portré is készült rólam és a blogomról. Ennek alkalmából úgy gondoltam, hogy igazán ráférne az oldalra egy kis frissítés, azaz ideje lenne lecserélni a kissé elavult fejlécemet.

kísérleti konyha blog logo
Az új logó gondolatával egyik kedves Olvasómat, Orsit kerestem meg. Orsi Dániában él és szerintem nagyon tehetséges grafikus. Ötletes munkáiból szép példákat lehet látni a honlapján ill. aktuális projektekről a design-blogján is. Nagyon szépen köszönöm Orsinak a jó ötleteket, az együttműködést, a türelmet az apró kéréseimmel szemben és a kimondottan jól sikerült eredményt!

kísérleti konyha blog logo fejléc header
Magát a logót még július végén kezdtük el megbeszélni, majd több finomítás után született meg a fent és lent látható végleges eredmény. A logó három buborékot ábrázol, ami származhat forrásban lévő vízből, rotyogó mártásból, sabayonból vagy akár habból is. A buborékok a konyhában történő fizikai-kémiai átalakulásokra és az apró főzési mozzanatokra való összpontosításra hivatottak utalni stilizált formában. Vagyis a blogom és a konyhám fő vonásait hordozzák ezáltal magukban.

kísérleti konyha blog logo buborékok bubbles nagy
kísérleti konyha blog logo buborékok bubbles kicsi

20 megjegyzés:

Reni írta...

Gratulálok a 4 évhez! Nekem tetszik ez az új logó! Tényleg abszolút utal a blogodra!

Mamma írta...

Gratulálok ehhez a termékeny négy évhez! Sok mindent megmozgattál a blogszférában:)
Nekem a régi fejléc is tetszett, de manapság a grafikában (is) divat ez a retró stílus. És nekem is a főzés jut az eszembe róla :))

flatcat írta...

Boldog blogszülinapot! :)
És nekem is tetszik az új logó. :)

Orsi írta...

Kedves Robi, nagyon szívesen, részemről a megtiszteltetés. Élveztem a közös munkát, és bár nekem egy másik logóváltozat, aztán később egy másik variáció a fejlécre kicsit jobban tetszett, ugyebár ízlés dolgában lehet kötözködni, de nem lehet vitatkozni. Így is elégedett vagyok az új arculattal, Isten éltesse sokáig a blogodat!

starfi írta...

gratulálok, beatbull, klassz munkát végzel!:) a logo meg baromi jó lett!

duende írta...

Szívből gratulálok, igazán fantasztikus vagy! És tetszik az új design is! Kívánok életfogytiglan tartó frigyet Konyha kisasszonyhoz fűződő szerelmedhez! :)

Ami írta...

4 év szép idő :)
Gratulálok !

És nekem is tetszik az újítás, illik a blogruhához.

Bombadil Toma írta...

tetszik az új dizájn. gratula! időnként mindennek meg kell kicsit újulnia, én is egy hete váltottam új fejlécre:)

Unknown írta...

Reni: Köszi! Igaz van még pár nap a hivatalos évfordulóig - a honlapomat viszont meg már korábban elkezdtem írni. Szóval nehéz pontosan belőni. Örülök, hogy a logo is tetszik!

Mamma: Köszi! Ó, a régi nagyon ósdi volt - egyszer cseréltem is a színhibája miatt, azzal még gázabb volt. Örülök, hogy az új is tetszik és a főzés jut eszedbe róla ;)

flatcat: Köszi és örülök, köszi!

Orsi: Köszi szépen! Még nem kizárt, hogy előbb-utóbb fel ne kerüljön a másik fejléc is ;) Még egyszer köszönöm szépen az együttműködést és a logót! Remélem figyelemmel követed a hozzászólásokat, mert legfőképp neked szólnak a dicsérő szavak ;)

starfokker: Köszi, igyekszem ;) Örülök, hogy tetszik!

duende: Köszi! Örülök, hogy tetszik! Azért nem a blogomat szeretném elvenni feleségül ;)

Ami: Köszi!

Bombadil Toma: Köszi! Láttam a tied is, szép alapanyagok! Bár az igazán klassz tv paprikás epizódot látva szerintem saját festmények is jól mutatnának. Az epizódot megmutattam a hétvégén sógorom szüleinek is - tesóm anyósa is előszeretettel fest vízfestékkel és nagyon tetszettek neki a képeid.

Orsi írta...

Persze, figyelek, és hízik a májam. :)
Köszönöm szépen én is mindenkinek a bókokat!
A másik fejléc pedig megér legalábbis egy kísérletet. ;)

á la carte kulinaria írta...

Gratulálok a 4 évhez! Nagyon szuper, amit csinálsz és nagyon tetszik ez az új logó!

Gabojsza írta...

Boldogságos blogszülinapot!
Szép az új fejléc:-)

Unknown írta...

Orsi: Igaz, kísérletet mindenképp megér, előbb-utóbb majd kiteszem a másik fejlécet is ;)

Á la carte: Köszi és örülök, hogy tetszik a logó és a blog!

Gabojsza: Köszi és köszi!

PartizánOrsi írta...

Jó lett az új fejléc, bár nekem a régi is tetszett. A logó se rossz, de nekem elsö pillanatban a 2006-os foci VB jutott róla eszembe, nem a fözés :-) Lásd a képet:
http://www.dradio.de/aktuell/492239/bilder/image_main/

Unknown írta...

Köszi Orsi! Huhh, hát azért szerintem teljesen mást ábrázol a foci vb logója és más körökből is ered ;)

chriesi írta...

Én is gratulálok! :) A te blogod volt az egyik első kedvencem.

Orsi írta...

PartizánOrsi: azért az a focivébé-logó messze van ettől, mind színeiben, mind a a körök számában, mind arányaiban. Nem is értem az összefüggést. Ilyen alapon az olimpiai ötkarikához is hasonlít, meg mindenhez, ami körökre épít.

Felhőlány írta...

Boldog 4. blogszülinapot kívánok és még nagyon sokat! :)

Unknown írta...

Köszi szépen, chriesi és Felhőlány!

PartizánOrsi írta...

Beatbull, Orsi: nem kell érteni az összefüggést, mert nincs is :-) De nekem ez ugrott be elsöre, amikor ránéztem. Ez nem kritika, nem kell belemagyarázni semmi mást, csak egy asszociáció. Ettöl még jók a köreitek :-)