Gesztenyés rizottó
Miután az essen & trinken, majd a Feinschmecker riportjaiban is olvastam gesztenyés rizottóról, s jelenleg nagyon szép gesztenyét is lehet kapni a piacon, kedvet kaptam kipróbálni. Receptet sajnos egyik helyen sem mellékeltek hozzá, de eléggé laktatónak és töménynek képzeltem el a gesztenyével a rizottót. Ilyenkor mindig könnyít egy kevés savanykás íz, aminek a szerepét nálam egy savanykás alma töltötte be. Mivel az almához is jól megy, ezért további fűszerként friss zsályát is adtam a rizottóhoz. Közvetlenül a tálalás előtt kavartam el a zsályát a rizottóban, hogy jobban és frissebben jöjjön ki az íze.
Az eredmény tényleg igen tömény és laktató lett, húshoz szerintem nem is igen érdemes köretként tálalni. Legfeljebb a rizottóban lehet még elkavarni pl. némi maradék Márton-napi libahúst. Mikor másodjára készítettem a gesztenyés rizottót, akkor pl. maradék kacsahús került bele nálam. Kimondottan jót tesz a rizottónak egy határozott löttyintésnyi juharszirup is, ehhez viszont érdemes egy kicsit több fehérbort vagy esetleg ecetet is hozzáadni a rizottóhoz, hogy újra egyensúlyba kerüljön az édeskés íze. (recept)
6 megjegyzés:
Már megint nagyott alkottál!
Ez fantasztikusan hangzik, muszáj lesz megfőznöm még a héten! :)
Harmónia a tányérban.
Köszi Judit, Flat Cat és Chriesi! Eléggé laktató, igazán téli étel ;)
Köszönjük szépen! Nagyon finom! Kis betegem kérte a rizottót és a mikulás meg véletlen pont fél kiló gesztenyét hozott nekem. ;)
Örülök, hogy ízlett ;) Remélem, a kis beteged felépülőben van már!
Megjegyzés küldése