A turbulens hét ill. hónap végére tartogattam még egy kis ráadást. Az alábbi fogás a Tetrabbit - Dining Guide közös nyulas receptversenyének aktuális fordulójára készült, melynek témája: előételek. Ez a téma az üdvözlőfalatokkal együtt az abszolút kedvencem, ezért mindenképp pályázni szerettem volna. Az előételen gondolkodva alapanyagként végül a nyúl belsőségeire és azon belül is a nyúlvesére esett a választásom.
Hagymakrémet korábban is készítettem már fehér hagymából, ezúttal viszont szándékosan elhagytam az ecetet és a créme fraiche-t, ami által édeskés maradt a püré - ezzel együtt viszont sokkal szebben meg is tartotta a hagymás ízét. Sűrítésre
Andree Köthe séfkurzusán megismert makadámia diós alapot használtam, ami tulajdonképpen nem más, mint vízben hosszú órák alatt puhára főzött makadámia dió pürésítve. Igen, a kókuszdióval ellentétben a makadámia dió megpuhul főzés során. A hagymakrémhez kissé zselés állag felé hajló céklakorongok kerültek. A tányéron az egyensúlyt a kevés kaporral ecetben és olajban marinált uborkakockák adták meg, melyek friss és savas ízükkel könnyítettek a fogáson, valamint ropogósságukkal egyben izgalmassá is tették a tányért. Mindhárom köret kitűnően egészítette ki a körbepirított nyúlvesét. (
recept)
2 megjegyzés:
Darabokban érkezik a nyuszi. ;) Egy újabb műalkotás!
Köszi, chriesi! Igen, eredetileg csak nyúlbelsőségekkel szerettem volna kísérletezni, de külön nem árulják, így egy egész nyulat kellett vennem. Szíve nem volt sajnos, a veséje viszont nagyon tetszett. Amúgy eléggé egyszerű fogás lett, letisztultsága és könnyedsége miatt is ilyen elegáns szerintem.
Megjegyzés küldése