csütörtök, április 28, 2011

Pisztrángos receptjeim a Magyar Konyha májusi számában

Az aktuális hétre úgy tűnik mindenféle nyilvános és publikációs tevékenységem összegyűlt. Kezdve azzal, hogy a héten a Kétker-Étkem menüjén Bori a receptjeimből főz, követve a spárgaszedéssel a Dining Guide-on és slusszpoénként három pisztrángos recept szerepel tőlem a Magyar Konyha éppen megjelent májusi kiadásában! Közülük kettő már szerepelt a blogomon, egy pedig új - s ha nagyon figyelmesen lapozgatjátok az újságot, akkor az előfizetési reklámnál is találtok egy új pisztrángos képet tőlem, melynek receptje remélhetőleg a következő számban fog megjelenni.

Magyar Konyha 2011. május

Ízelítő a Magyar Konyha aktuális 2011. májusi számának tartalmából:
  • Az ember sorsa a jelleme – vendégségben Szeremley Hubánál
  • A legszebben tálaló magyar szakács – Pesti István, a Babel Delicate séfjének receptjei
  • Terítéken a spárga – a királyok eledele
  • Csak tiszta forrásból – a legjobb budapesti ökopiacok
  • Aki közel van a tűzhöz, nem hal éhen – interjú Pethő Balázzsal, a Csalogány 26 konyhafőnökével
  • Borbás Marcsi konyhája – kucsmagomba és kappan
  • Recept ajánló – Juhtúrós ételek, pisztráng fogások, klasszikus és kreatív szendvicsek
Kapható április 27-től az újságárusoknál ill. digitális formában a digitalstandon.

pisztráng étel recept magyar konyha május májusi szám 2011 vízitormaleves sült pisztráng vajbab zöldbab kókuszos karalábé vérnarancs dió
pisztráng receptjeim a májusi Magyar Konyhában

22 megjegyzés:

Vera írta...

Szuper, gratulálok

chriesi írta...

Ez nagyon klassz! Gratulälok! :))

Unknown írta...

Köszi szépen lányok ;)

ehran írta...

Gratulálok, színvonalas helyre kerültek. :) Ez a Digitalstand egész ígéretes lenne, ha nem csak helyben-olvasásként működne, hanem rendes, letölthető ebookként.

Unknown írta...

Köszi ehran, szerintem is nagyon színvonalas újság a Magyar Konyha. Az első kiadásnál csodálkoztam is, hogy már hetek óta kapható volt, mégis sokáig váratott magára a hullám, amíg a blogokon végigsöpört a híre.

Ejnye, tán még nincs internetes usb sticked vagy smartphone-od korlátlan netes előfizetéssel hogy bárhol bármikor tudj netezni? ;)

ehran írta...

:P ...viszont van dedikált ebook-olvasóm, amin nagyon szívesen olvasnám akár az ilyen tartalmakat is - csakhogy ehhez letölthetőségre és megfelelő formátumra lenne szükség. Na mindegy, itthon ez még a jövő zenéje a jelek szerint.

Unknown írta...

Mármint ilyen kindle-szerű fekete-fehér olvasód van? Hmm, no igen, olyanra inkább könyveket kapni, ha egyáltalán. Mondjuk a digitális újságok még itt sem terjedtek el - e&t ill. Feinschmeckert nem tudom hol lehet digitális formában olvasni. Amazon is kb. most kezdte el erőteljesebben nyomni az ebookokat német nyelven. Vagyis itt is még a jövő zenéje - bár én jobban szeretem a papírfüzeteket ;)
Szóval szerintem egyáltalán nem rossz a digitalstand kezdeményezése.

bévé írta...

Óóó, gratulálok! Előre a hírnév felé! Kedvenc hazai gasztromagazinom! Bár a legutóbbi sonka címlapfotót még nem sikerült megemésztenem... :)))

flatcat írta...

Én is csak gratulálni szeretnék! :) Nagyon szép kis pisztrángos összeállítás és remekül mutatnak a fotóid is az újságban! :)

Unknown írta...

BéVé: Köszi szépen! Igen, igyekszem ;) Nekem is a kedvencem magyar nyelven, tartalmilag szuper és nagyon tetszik az is, hogy a tányérokra, az ételekre összpontosítanak a képek a recepteknél.

flatcat: Köszi szépen! Csak nem Te ajánlottál be? ;) Örülök, hogy jól mutatnak - bár a levesről és a karalábés fogásról gondoltam, hogy jó lesz, a másik kettő miatt aggódtam kicsit. Kíváncsi vagyok a juhtúrós receptjeidre! ;)

ehran írta...

Beatbull: Koobe-m van. :)
Valóban, fekete-fehérben inkább a könyvek a célcsoport, ám napról-napra fejlődik a technika, jön lassan a színes eink is szerintem, szóval nekem így nem előremutató a dolog. De még egyszer, a lényeg, hogy egyáltalán van ilyen, és jelenleg nem is az ebook-helyzet a téma. :)

Unknown írta...

Az új készülékekben csak lesz már UMTS és WLAN - vagy egyből lehet egy ipad-klónt is használni helyette. Ilyen magazinokat és újságokat szerintem inkább ipad-féle tabletekre találták ki digitális formában való olvasásra.

Unknown írta...

Ma hajnalban végre belenézhettem az ehavi Magyar Konyhába, ismét nagyon szép lett. Viszont az én részemnél sajnos belecsúszott néhány hiba, amiért nem én vagyok felelős (az újság szerkesztése során kerültek bele). A legtöbb Magyar Konyha olvasót ugyan nem fogja elérni az alábbi pár sor, de engem zavar, mert a tökéletességre törekszem.

- a 67. oldalon látható hal nem lazacpisztráng (és nem is szaibling, s a kettő sem ugyanaz), hanem sebes pisztráng, azaz salmo trutta fario (Bachforelle). Pöttyözése is teljesen más.
- a 68. oldalon gondolom helyhiány miatt elmaradt a hal sütése. Legalább egy mondat jó lett volna, hogy a hal sütése egy oldallal előrébb olvasható el, bár itt másképp sütöttem a halat. Mivel itt jóval kisebb és vékonyabb a pisztráng, ezért nem szoktam forgatni, hanem csak a bőre felől sütöm. A tálalásnak is van egy trükkje, ami szintén megcsonkult. Teljes részletességében az eredeti blogbejegyzésben ill. a receptben olvasható.
- a 75. oldal jobb alsó sarkában szereplő kép is tőlem származik. Kétféle haltekercses receptet adtam le, s úgy tűnik, sikerült összecserélni a képet és a megnevezést. Gondolom minden olvasó kiszúrta, hogy a képen nem a medvehagymás tekercs látható újkrumplimártással, hanem egy bazsalikomos haltekercs édesköménygumóval, naranccsal, zöldspárgával és salotta-vinaigrette-tel - ami tulajdonképp a narancssalátám továbbfejlesztése. Kíváncsian várom, hogy a következő számban melyik haltekercs receptje fog szerepelni, medvehagyma ugyebár júniusban nem nagyon lesz már, a képen látható saláta pedig igazán nyárias.

Mindezek ellenére remélem sikerül otthon elkészíteni a recepteket ;)

Alíz, Erdélyből írta...

Gratulálok! Igazi szép kivitelű folyóiratba kerültek a receptjeid. Legalábbis abból ítélve, ami a honlapon látható. Nagyon tetszik a grafikája, látszik, hogy profik készítik.

Unknown írta...

Köszi szépen, Alíz! Magyarországon talán a legszínvonalasabb újság, szóval, igen, tök jó helyre kerültek ;) Erdélyben nem is lehet kapni? Érdekes.

Reni írta...

Szuper! Nagyon örülök neked! :)

Piszke írta...

Gratulálok, abszolút megérdemelt!

A hibákat jó ha nem hagyod szó nélkül, ez egy színvonalas lap, nyilván nem akarják ők sem, hogy ilyen előforduljon.

Ildinyó írta...

Nagy nagy gratula!!! :))) Büszke lehetsz!

Unknown írta...

Köszi szépen lányok!

Piszke: Persze, csak így lehet fejlődni, ha közlik velünk a hibáinkat. Én is örülök minden kritikának, amennyiben konstruktív.

pupa írta...

1000 gratula !!!
bal felső képhez, azaz kajához.

A sebes pisztráng alig akad étlapon, ez a kis szelet pedig gyönyörűen reprezentálja a sebes fajtajellegét...a fekete pöttyöket és világos fehér udvaros pirosakat, a bőr alapszíne pedig mint a vadon fogott halaknál egy eldugott patakból.

Alap anyag választás és megjelenítés szuper, biztos az íze is.

Unknown írta...

Köszi szépen, Pupa!
Nevezhetjük ételnek vagy fogásnak is ;) Én még sose találkoztam sebes pisztránggal (Bachforelle) étlapon. Élve látni itt a környéken néhol úszkálni, piacon pedig kb. évi egyszer lehet kapni. Rendkívül finom a húsa, ha gyakrabban lehetne kapni, sose vennék lazacot, messze jobb annál. Egyébként a blogon is szerepelt már régebben a sebes pisztrángos étel: Pisztráng hagymás-szalonnás ceruzababbal.

Unknown írta...

sziasztok érdekelne engem illetve barátnömet a spárgaszedési munka mi egy fiatal pár vagyunk én 23 barátnöm 18 szoval birnánk a munkát kérem bárki tudna segiteni a kijutásban vagy elhelyezkedni az irjon email hivjon vagy jelöljön be facebookon (jozsimunka90@gmail.com) tel:06204790779) facebook: Buzás József lakhely Baranya Megye Vokány( a képen fekete börkabátot viselek !) elöre is köszönöm a segitségeteket remélem sikerel járunk üdv jozsef és kitti