hétfő, május 02, 2011

Kecskesajt-gnocchi medvehagymával és koktélparadicsommal

A friss kecskesajt (kecsketúró) egyik legtökéletesebb párja a fokhagyma, valamint enyhébb változata: a medvehagyma. A tavaly őszi kecskesajtos gnocchikra visszagondolva és a jelenleg még tartó medvehagymaszezont figyelembe véve született meg az alábbi, kb. 20 perc alatt elkészíthető egyszerű fogás. A koktélparadicsomok olajban történő hőkezelése ugyan kissé több időt igényel, de jól előkészíthetőek. A paradicsom a savának köszönhetően frissít, könnyít a fogáson, ezért nem érdemes elhagyni. S persze a látvány szempontjából sem elhanyagolható, hiszen így szép piros-fehér-zöld színekben pompázik a tányér. (recept)

kecskesajt gnocchi kecskesajtos gnocchi medvehagyma paradicsom konfitált koktélparadicsom
kecskesajt-gnocchi medvehagymával és koktélparadicsommal

4 megjegyzés:

chriesi írta...

Hodit a kecskesajt! :)) Remekül hangzik, bär szerintem nekem tulsagosan sok lenne a medvehagyma, mert annyira nem vagyunk nagy barätok.

Unknown írta...

Hááát, egy egész köteg ráment a medvehagymából ;) Egy igazán jó házi kecskesajt egy álom. Beszélgettem is múltkor a piaci kecskesajtossal (Ziegenhof Schober), hogy a boltokban kaphatóval össze sem hasonlíthatóak az ő termékei. Ő is szokott kóstolgatni a "konkurenciától", de ilyen minőségbeli különbségnél nem is beszélhetünk vetélytársakról.

bévé írta...

Én is medvehagyma kecskesajt kombóval virítok :). Van egy olyan gyanúm, hogy az én sajtom nem a Te sajtosodtól van és nagy az esélye, hogy még soha nem ettem rendes kecskesajtot. :(((
Minden postodból lejön, hogy mi bizony még fényévekre... Brühühühü

Unknown írta...

Nagyon tetszik a Te variációd is, jó ötlet a dióolaj!
Egyébként egyáltalán nincsenek fényévek, csak lehetőleg a termelőnél kell beszerezni a kecskesajtot ill. friss kecsketúrót. Épp hétvégén kóstoltam Veszprémben a Chianti étteremben nagyon jó minőségű kecskesajtot - nem emlékszem kitől származott, de kis termelőtől volt. Szóval a helyzet szerintem kb. ugyanaz.