hétfő, május 16, 2011

Medvehagymás lazacpisztráng-tekercs újkrumplimártással

Spárgához hasonlóan az újkrumpli héjából is ki lehet főzni az ízt. Ennek két előnye is van, ugyanis az ebben az alaplében főtt újkrumpli még zamatosabb, az ezután kapott főzőlé pedig felhasználható leveshez vagy mártáshoz. Ennél a receptnél fehérboros mártás formájában használtam fel. A krumplialaplében főtt újkrumplit pedig közvetlenül tálalás előtt habzó vajon kucsmagombával, spárgával és medvehagyma bimbókkal forgattam át.

medvehagyma lazacpisztráng tekercs hal lazac pisztráng újkrumpli mártás fehérbor tavasz zöldség fehér spárga kucsmagomba gomba medvehagyma bimbó
medvehagymás lazacpisztráng-tekercs újkrumplimártással, tavaszi zöldségekkel
A halba tekert zöldfűszer szabadon variálható, lehet akár bazsalikom vagy tárkony is. Nálam az idénye vége felé járó medvehagyma került a lazacpisztrángra. A tekercsek elkészítése egyáltalán nem bonyolult feladat. Mindössze végig a szoros feltekerésre érdemes ügyelni, bár a bonbonvégek összecsavarásával ezen is lehet szépíteni. A feltekerés egyes fázisai az alábbi képen láthatóak.
medvehagyma lazacpisztráng tekercs készítés fázis felvétel halfilé lazac pisztráng hal alufólia
medvehagymás lazacpisztráng-tekercs készítése
Tálaláskor érdemes a tekercseket egy éles késsel félbevágni. Ezáltal egyrészt könnyedén kicsúsztathatóak a fóliából, másrészt pedig a vágási felületük igazán látványos. A fentin túl egy másik tálalási elrendezést is készítettem, melynél a mártáson rendeztem el az összes elemet. Előnye, hogy egészen biztosan nem fog elcsúszni egyik elem sem, amíg a konyhából az asztalhoz visszük a tányért. (recept)
medvehagyma lazacpisztráng tekercs hal lazac pisztráng újkrumpli mártás fehérbor tavasz zöldség fehér spárga kucsmagomba gomba medvehagyma bimbó
medvehagymás lazacpisztráng-tekercs újkrumplimártással, tavaszi zöldségekkel

3 megjegyzés:

chriesi írta...

Tavasz a tányéron! A második tálalás nagyon tetszik. Végre kaptam én is helyi újkrumplit, úgyhogy a mártásod mindenképpen kipróbálom.

bévé írta...

Hű, de klassz! Mostanában nagyon a fogamra valókat alkotsz! :D

Unknown írta...

Noémi: Köszi szépen! Nekem is a második tetszik jobban, bár mikor a fényképeket először néztem meg a számítógépen, akkor abszolút nem értettem, hogy miért nem forgattam el 45°-kal a halat, hogy vonalban legyen... Még a fény is szebben esett volna rá szerintem.

BéVé: Köszi, örülök, hogy tetszik! Igyekszem ;)