Spárgához hasonlóan az újkrumpli héjából is ki lehet főzni az ízt. Ennek két előnye is van, ugyanis az ebben az alaplében főtt újkrumpli még zamatosabb, az ezután kapott főzőlé pedig felhasználható leveshez vagy mártáshoz. Ennél a receptnél fehérboros mártás formájában használtam fel. A krumplialaplében főtt újkrumplit pedig közvetlenül tálalás előtt habzó vajon kucsmagombával, spárgával és medvehagyma bimbókkal forgattam át.
A halba tekert zöldfűszer szabadon variálható, lehet akár bazsalikom vagy tárkony is. Nálam az idénye vége felé járó medvehagyma került a lazacpisztrángra. A tekercsek elkészítése egyáltalán nem bonyolult feladat. Mindössze végig a szoros feltekerésre érdemes ügyelni, bár a bonbonvégek összecsavarásával ezen is lehet szépíteni. A feltekerés egyes fázisai az alábbi képen láthatóak.
Tálaláskor érdemes a tekercseket egy éles késsel félbevágni. Ezáltal egyrészt könnyedén kicsúsztathatóak a fóliából, másrészt pedig a vágási felületük igazán látványos. A fentin túl egy másik tálalási elrendezést is készítettem, melynél a mártáson rendeztem el az összes elemet. Előnye, hogy egészen biztosan nem fog elcsúszni egyik elem sem, amíg a konyhából az asztalhoz visszük a tányért. (
recept)
3 megjegyzés:
Tavasz a tányéron! A második tálalás nagyon tetszik. Végre kaptam én is helyi újkrumplit, úgyhogy a mártásod mindenképpen kipróbálom.
Hű, de klassz! Mostanában nagyon a fogamra valókat alkotsz! :D
Noémi: Köszi szépen! Nekem is a második tetszik jobban, bár mikor a fényképeket először néztem meg a számítógépen, akkor abszolút nem értettem, hogy miért nem forgattam el 45°-kal a halat, hogy vonalban legyen... Még a fény is szebben esett volna rá szerintem.
BéVé: Köszi, örülök, hogy tetszik! Igyekszem ;)
Megjegyzés küldése