A nyári melegben néhány könnyed falat is bőven elegendő ebédre vagy vacsorára. Gyakran kerülnek ilyenkor a tányérokra saláták, fehérje nyomán pedig leginkább fehér húsok vagy halak. Ezen a héten három könnyű és gyorsan elkészíthető friss és üde fogást mutatok be. Mindhárom a szokásos zöld levelektől kicsit eltérő és izgalmasabb salátából, valamint különböző módon elkészített pisztrángból áll.
A jégcsapretek saláta receptjének ötlete a Feinschmecker magazin egyik régi számából származik. Magas víztartalmának és enyhe ízének köszönhetően a jégcsapretek önmagában is igen frissítő hatású. Ezt a frissítő hatást erőteljesen hatványozta a többek között friss gyömbérből, chiliből és zöldcitrom levéből készült öntet.
A Feinschmecker receptjében ugyan nem szerepelt, de színben és ízben is úgy gondoltam, hogy hiányzik még valami a tányérról. Ezért további elemként és egyben színfoltként is bazsalikomolajjal egészítettem ki. A pisztrángot a bőre oldalán sütöttem ropogósra. Mivel meglehetősen sok ázsiai elem került a salátába, ezért olívaolaj helyett kókuszzsíron (kókuszolajon) pirítottam meg a halfilét, ezáltal igazán izgalmas ízt kölcsönözve a halnak. Azon túl, hogy gyorsan elkészíthető és egy serpenyőn kívül mást nem kell a konyhában bemelegíteni hozzá, teljes egészében egy rendkívül friss és üde fogás, azaz forró nyári napokra tökéletes. (
recept)
5 megjegyzés:
Hű, de rég olvastalak, van mit pótolnom!
Ehhez mär csak a meleg hiänyzik!
Zsuzsi: Köszi, hogy erre jársz és örülök, hogy tetszenek a bejegyzések ;)
Noémi: Épp most értem vissza Budapestről, igen jó meleg idő volt már, szóval egy friss fogás bőven megfér ;)
Gratulälok a nyulas gyozelemhez. :)
Köszi szépen! ;)
Megjegyzés küldése