Nyúlfilé gyömbéres-szezámos parajjal, főtt-sült újkrumplival
Két egyszerű szezonális alapanyagot készítettem köretként a körbepirított, majd röviden pihentetett nyúlgerincfiléhez. Vízben főzve hamar kiázik a spenót íze, ezért érdemes nyersen vajon, olajon, esetleg kókuszzsíron éppen csak összeesésig meglengetni. A spenótnak örökös velejárója a fokhagyma, amit friss gyömbérrel és szezámmaggal egészítettem ki. Az első nem ciprusi, hanem valóban helyi újkrumplit a burgonyásabb ízért kevés vízben héjában főztem meg, majd kihűlés után a vágási felületén ropogósra pirítottam. Talán még egy kevés (enyhén felhabosított) fehérboros, esetleg zöldcitromos mártás jó kiegészítés lenne és frissebbé, kerekebbé tenné a fogást. (recept)
![]() |
nyúlfilé gyömbéres-szezámos parajjal, főtt-sült újkrumplival |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése