péntek, június 24, 2011

Sertésdagadó paprikamártáson málnával és édesköménygumóval

Hasonlóan a hét eleji üdvözölőfalathoz, ez a fogás is a málna, ánizskapor (édeskömény) és a sült paprika hármasán alapul. Itt a mártást kis lángon szépen lassan sűrűre redukáltam, ezáltal felerősítve benne az édes és enyhén karamellás ízt. Cserébe a málnát sem szedtem szemeire, hanem kicsit több került belőle a tányérra. Az ánizskapor mellett maga az édesköménygumó is helyet kapott.

sertés hús dagadó császár sárga kaliforniai paprika mártás coulis málna ánizskapor gumó ánizskaporgumó édeskömény gumó édesköménygumó juharszirup
sertésdagadó paprikamártáson málnával és édesköménygumóval
Ha főszereplőt kellene megneveznem a tányéron, akkor az a sertésdagadó és az édesköménygumó egyaránt. A dagadót hasonlóan készítettem el, mint a korábbi ázsiai ihletésű változatomnál, csak épp ázsiai elemek nélkül. Pirításkor juharsziruppal ízesítettem, amely egyben az összekötőelem is volt a tányér többi eleméhez. Édesköménygumót is készítettem már korábban hasonlóan. Most annyit változtattam rajta, hogy az alaplevet édesköménymaggal hagytam állni, amolyan teát / infúziót készítve, majd leszűrve így öntöttem a körbepirított édesköményszeletek alá. Így elkészítve még szebb édesköményes ízt kaptam. (recept)

Nincsenek megjegyzések: