Az eredeti ötletem az volt, hogy ratatouille zöldségekből, vagy legalábbis a levükből / püréjükből készítek szuflét, hozzá pedig zöld fűszeres mártást. Ahogy dédelgettem az ötletet, jobbnak véltem megcserélni a két oldalt, azaz zöld fűszeres szufléban gondolkodtam tovább. Nem akartam csak pusztán a tojással elkavarni a zöld fűszereket, ezért valamilyen túrós, esetleg sajtos szuflén töprengtem. Friss kecskesajt és robiola sajt közül végül utóbbira esett a választásom, de kecskesajttal is jól kellene működnie.
A szuflét eredetileg kibelezett gömbcukkiniben terveztem elkészíteni - hasonlóan pl. a
marakuja szufléhoz is, amit a saját héjában sütöttem. Külön előny is lett volna, hogy a cukkini hasonló idő alatt sült volna meg, mint amennyi idő alatt a szuflék felfúvódnak. Rögtön az első gömbcukkinis próbálkozásomnál viszont kiderült sajnos, hogy felfújtra alkalmatlan a cukkini. Sütés közben ugyanis levet ereszt, amitől elvizesedik a belső szuflémassza. Mire a teteje teljesen kinőtte magát és megsült, a cukkini hasában a massza még hígan úszkált. Maradt tehát a hagyományos szufléforma, aminek az eredménye a képen is látható. Bőven locsoljuk meg a mártással, a kettő együtt ugyanis nagyon jó párost alkot és a szufléval nagyon jól tunkolható a szósz. (
recept)
5 megjegyzés:
Ez annyira jól hangzik! Kár, hogy nem működik cukkiniban a dolog, kaptam nagyon kicsiket, talán pont maracuja méretűnek mondanám.
Esetleg morzsával vagy valamilyen "nedvszívó" anyaggal nem lehetne szerinted kitrükközni a dolgot? Esetleg előzetes besózással+kicsöpögtetéssel kombinálva?
chriesi: Köszi! Picikkel megérne egy próbát azért.
ehran: Sózást próbáltam, de így is meglepően sok lé sült bele a cukkinibe. Nedvszívót nem tettem bele, mert annak trutyis lenne az állaga. Bár mondjuk ha pont belefér a szufléforma a cukkinibe, akkor akár úgy is meg lehetne próbálni ;)
Ehran: kókuszhéjban biztos fasza (és emberes adag) szuflét lehetne sütni. :)
Akkor adok nekik egy esélyt! Majd jelentek. :)
Megjegyzés küldése