Kókuszolajos vöröslencse-saláta sárgabarackkal és újhagymával
Salátaönteteknél, pontosabban vinaigrette-eknél az 1:3 arány az ideális, azaz 1ek ecetre jut 3ek olaj. Eddig leginkább az ecetet variáltam (ami savas gyümölcslére is cserélhető), s csak enyhe olívaolajjal vagy repceolajjal párosítottam. Ugyan maga az olívaolaj területén is óriási változatosság uralkodik, amivel nagyon szépen variálható a vinaigrette, most a nyárra való tekintettel olyan ötletem volt, hogy akár frissítő hatású kókuszzsírt is lehetne vinaigrette-ben használni. Ehhez viszont feltétel, hogy langyosan kerüljön tálalásra a saláta, hiszen csak 25°C körül válik a zsír kókuszolajjá. Salátaleveleknél a langyos hőmérséklet nem előnyös, ezért más irányban gondolkodtam tovább.
![]() |
kókuszolajos vöröslencse-saláta sárgabarackkal és újhagymával |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése