hétfő, augusztus 15, 2011

myBites, avagy kísérleti konyha angolul

5 év után végre megérett az idő továbblépni és a kísérleti konyha blogomat angol nyelven is útjára indítani. Egy ideje érlelődött bennem a gondolat és egyre többen is érdeklődtek, hogy miért nem írom angolul a blogom. Végül a ZEIT receptverseny adta meg az utolsó löketet, hiszen ennél jobb első bejegyzést nem lehet elképzelni.

kísérleti konyha ezentúl angol nyelven is: mybites
Több lapot is teleírtam angol névötletekkel az új blog számára, viszont egyik sem volt eléggé frappáns. Maga a kísérleti konyha kifejezés angolra fordítása pedig nem igazán tetszik, hisz angolul még kísérletiesebb lenne az "experimental" szó jelentése, s a nagyon vad próbálkozásaim időszakát pedig már kinőttem. Orsinak is, aki a kísérleti konyha logóját is készítette, elküldtem a névötleteimet, s ezekből kiindulva küldött vissza pár javaslatot, melyek közt a myBites is szerepelt s rögtön megtetszett. Néhány ismerősömet is megkérdeztem a névválasztásról és végül a myBites mellett döntöttem. Mivel semmilyen konyhairányzatot sem lehet a stílusomra konkrétan ráhúzni és a fúziós konyha kifejezést pedig nem kedvelem, ezért végképp találó volt a név az új blog számára. Ráadás, hogy informatikus vagyok, s a byte (vagy magyarul: bájt) szó ugyebár eléggé fontos elem az informatikán belül, tehát még ezt is részben lefedi.

myBites logo by koliori
Miután megvolt a név, először hosszabb csend következett, majd végül a ZEIT receptverseny után kezdtünk hozzá Orsival a lap felépítéséhez. Új bloghoz természetesen új logó és új színösszeállítás is kell, így ezekre Orsit kértem meg, míg az oldal felépítését és a adminisztrációs hátterét én készítettem el. Több színpárosítással is kísérleteztünk, s végül a sárga és csokibarna kettősnél kötöttünk ki, melyek kellemes meleg hátteret adnak az oldalnak. A logóval kapcsolatban Orsi pontosan tudta már a korábbi projektjeinkből, hogy kb. milyen irányban képzelem el. Rögtön az első javaslatok közt szerepelt is már a véglegesített logó, melyben a B-betű a kenyérből / zsemléből kiharapva képződik. Ehhez alakultak a menüpontok ill. az oldal ikonja is. Remélem, nektek is tetszik a logó és az oldal.

Még pár helyen kicsit csiszolni kell az oldalon (pl. receptek listázása, linkek a fotóoldalon), de persze idővel is simulni és bővülni fog. Először a ZEIT receptversenyről ill. a benyújtott menümről írtam az új blogon. A jövőben viszont új receptek és ötletek fognak következni, azaz nem a kísérleti konyha fokozatos lefordítása a terv, hanem tovább folytatom az utam. Már holnap ki is fog kerülni az első új recept, mely még nem szerepelt se itt a blogomon, se a honlapomon. Érdemes lesz tehát olvasni, vagyis kövessetek Facebookon, Twitteren és RSS Feedben ill. terjesszétek a myBites hírét.

8 megjegyzés:

Vera írta...

ha hiszed ha nem, én is régóta gondolkodom az angol verzión, mivel sokan érdeklődnek. :) de még lusta vagyok .... :)

Unknown írta...

Pedig szerintem neked végképp jó lenne az angol nyelvű blog, szóval ne lustulj ;)

Ami írta...

Tetszik az angol név :)
És gratulálok, azt hiszem lelkes olvasód leszek ott is :)

Hapci írta...

Gratula!
Gasztronómiai ténykedésed lassan főállásnyi méretet és minőséget ölt...

chriesi írta...

Klassz! ;)

Unknown írta...

Ami: Köszi, örülök, hogy tetszik ;) Még tegnap este / éjjel sikerült bár hibát kijavítanom. Pl. Feedburner és Wordpress feedje nem igazán egyeztethetőek össze... Most már végképp a tartalomra tudok összpontosítani ;)

Hapci: Köszi! Igyekszem ;)

Noémi: Köszi ;) Az angol blogrollodba fel tudnál venni? Köszi szépen!

chriesi írta...

Mär benne vagy. :)

Unknown írta...

Köszi ;) Tegnap este jópár hibát kijavítottam még a blogon. Feedburnert is el kellett hajítanom, mert lebutította a szépen konfigurált feedemet. Szóval a feedburneres cím már nem él, a sima http://mybites.de/feed maradt.