Caprese másképp: Mozzarella, paradicsom-terrin és bazsalikom-vinaigrette
A legzamatosabb és legfinomabb helyben termett paradicsomokhoz augusztusban és szeptember első heteiben lehet jutni. Ilyenkor kaphatóak sokféle színben, méretben és formában a piacon, melyeknek igen nehéz ellenállni. Főleg, hogy a paradicsom maga rendkívül sokféleképpen készíthető el: lehet pusztán puhára főzni, sütni vagy grillezni, tésztába mártva olajban kisütni, félig vagy teljesen kiszárítani vagy egyszerűen nyersen felhasználni pl. egy saláta formájában.
A hagymás paradicsomsaláta mellett talán az egyik legismertebb és legnépszerűbb az olasz caprese, melynek hagyományos összetevői a (bivaly-)mozzarella, paradicsom, friss bazsalikom, olívaolaj és balzsamecet. Ebbe az újragondolt és átszerkesztett változatomba beleépítettem egy paradicsom terrint, melyhez az ihletet Tanja Grandits egyik receptje adta (ugyanaz, mint a paprika-sárgabarack terrinhez is). Nála a "paradicsom cassata" nevet viseli és egy kevés vaníliát is belekavart, amit én itt elhagytam. A ihletadó receptben használt piros paradicsomlevet pürésített majd leszűrt sárga paradicsomra cseréltem, ami további élénk színnel gazdagította a tányért.
![]() |
Caprese másképp: bivalymozzarella és mozzarella chips, paradicsom-terrin és bazsalikom-vinaigrette |
Read this post in English on myBites.
4 megjegyzés:
A mostani Chef-em feltette ezt az ételed az étlapunkra! A vendégek imádják! Köszi az ihletet!!
Köszi, ennek nagyon örülök! ;) Melyik étteremben dolgozol épp? Legutóbb Széchenyi Kastélyszállót láttam a blogodon.
Most éppen a Mediterrano, Novo éttermében. http://www.facebook.com/mediterrano.hungary
Robi de klassz! Gratulálok! :))
Megjegyzés küldése