Kacsacomb feketegyökérrel és mandarinnal
A tavaszi spárgás göngyölt csirkecomb mintájára téli változatban kacsacombbal is kipróbáltam a göngyölést. Maga a kacsacomb zsírosabb és erősebb, feszesebb állagú a csirkecombhoz képest, emiatt előbb közepes hőmérsékleten lassan kiengedtem a bőrből a zsírt valamint elkezdtem puhára sütni a húst, majd csak ezután pirítottam körbe magasabb hőmérsékleten. Így került végül a sütőbe átsülni. A végeredmény ezzel a módszerrel készítve nem lett vajpuha, mint pl. a konfitált combnál, de ez nem is volt a célom.
![]() |
kacsacomb feketegyökérrel, mandarinnal, bazsalikommal és birsalmával |
Read this post in English on myBites.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta! A tálalás meg gyönyörű :-)
Köszi szépen, Jutka!
Megjegyzés küldése