kedd, január 24, 2012

Kacsacomb feketegyökérrel és mandarinnal

A tavaszi spárgás göngyölt csirkecomb mintájára téli változatban kacsacombbal is kipróbáltam a göngyölést. Maga a kacsacomb zsírosabb és erősebb, feszesebb állagú a csirkecombhoz képest, emiatt előbb közepes hőmérsékleten lassan kiengedtem a bőrből a zsírt valamint elkezdtem puhára sütni a húst, majd csak ezután pirítottam körbe magasabb hőmérsékleten. Így került végül a sütőbe átsülni. A végeredmény ezzel a módszerrel készítve nem lett vajpuha, mint pl. a konfitált combnál, de ez nem is volt a célom.

sült kacsacomb kicsontozott feketegyökér télispárga püré vaníliás tej mandarin krém bazsalikom olaj bazsalikomolaj birsalma mártás
kacsacomb feketegyökérrel, mandarinnal, bazsalikommal és birsalmával
Köretként feketegyökeret készítettem kétféleképpen. Ehhez a feketegyökér egyik felét héjában alufóliába csomagolva sütőben sütöttem meg, másik felét pedig tálalás előtt enyhén vaníliás tejben főztem puhára. Kacsához igen jól mennek a gyümölcsös és édes ízek, ezért a mártásba birsalmát tettem, valamint mandarinpürével és bazsalikomolajjal egészítettem ki a köretet. (recept)

Read this post in English on myBites.

2 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon guszta! A tálalás meg gyönyörű :-)

Unknown írta...

Köszi szépen, Jutka!