Tökmagszuflé sütőtökmártással
Különböző magokból készült krémeket, mint pl. földimogyoróvajat, mandulakrémet vagy nugátot nagyon jól lehet alkalmazni édességekben. Miért is ne lehetne a tökmagból készült krémet is ilyen célra felhasználni? Ízre szerintem a nugáthoz lehet a leginkább hasonlítani, bár mellette egyértelműen jelen van a tökmagíz is. Állagra ugyan igen sűrű és barnás, viszont vízzel vagy más folyadékkal fellazítva visszanyeri a zöld színét és szép krémes lesz. Ízesítésre vagy tésztába belekavarva jól alkalmazható és szép színt is ad egyben neki. Innét is jött az ötletem, hogy szufléként is igen jól működhet.
![]() |
tökmagszuflé sütőtökmártással |
Read this post in English on myBites.
6 megjegyzés:
Ááááááá, az egyszerűség diadala, fantasztikus! Beatbull for president!
Gyönyörű selymes ez a sütőtök mártás!
Csatlakoznék Zitához, az a mártás nagyon durván néz ki, meg úgy az egész jó ötletnek tűnik, szerencséd, hogy épp most reggeliztem. :)
certaldo: Köszi szépen! Eléggé minimalisztikus desszert, bár ha kicsit feszesebb sűrűbb szuflét szeretnél, akkor egy kevés lisztet is belekeverhetsz.
Zita és ehran: Köszi! Mondjuk a fényképen még egy kicsit rásegít a selymességre, hogy épp folyásban van a sütőtök mártás, azaz a mozgási homály (motion blur) kicsit elmossa. A sütőtök, amit ehhez használtam rendkívül édes volt, abszolút nem kellett semmi édesítőt hozzáadnom - és az élénk színe is szép kontrasztot adott a zöld szuflénak.
Nagyon izgalmas! Mondjuk szerintem az említett tökmagkrém enyhén sós (én legalább is annak érzem), de lehet, hogy ez ad egy újabb csavart az édességnek. Ki fogom próbálni.
Juci
Juci: Köszi! Igen, egy nagyon pici só van a tökmagkrémben önmagában (0,5% az üveg szerint), de nem erőteljesen sós, hanem épp csak "ízfokozó" hatású. Egy csipet só minden édességbe kell, akárcsak egy csipet cukor ill. édes elem a sós ételekbe.
Megjegyzés küldése