Hajdina mozzarellával, grépfrúttal és nyers karfiollal
A Foodpairing weblapjának új kezelőfelületén keresztül jó néhány párosítást összeállítottam az utóbbi időben, többségüknél viszont még a pontos arányokon és megvalósításon gondolkodom. Az alábbi gyorsan és egyszerűen elkészíthető recept alapját adó kombináció is a Foodpairing nyomán állt össze.
A hajdinát sokáig csak nagymamám pogácsáiról ismertem. Eredetileg
lenmagot szeretett volna a pogácsára szórni és a boltban segítségül
hívta az eladót, hogy felolvassa neki a csomagoláson feltüntetett apróbetűs szöveget. Mivel az összes
magvas zacskó hátoldalán a lenmag szerepelt első helyen, így az eladó
rábólintott a hajdinára, hogy az lenmag, majd végül így került a pogácsa
tetejére. Ettől kezdve csak hajdinás pogácsaként ismertük és nagyon
kedvelt volt, szinte minden ünnepélyes alkalomra készített nagymamám.
![]() |
hajdina mozzarellával, grépfrúttal és nyers karfiollal |
Read this post in English on myBites.
5 megjegyzés:
Éljen a grecska!!
:) A nyers karfiol a főtt hajdinával együtt tökéletes párost alkot - teljesen igaza van ebben Foodpairingnek. Akinek pedig a grépfrút túl merész, helyettesítheti paradicsommal ill. paradicsomvelővel is (bár valójában a paradicsom is ugyanúgy gyümölcs és hasonló funkciót tölt be).
Mi is szeretjük a hajdinát, ezt csak erősíti családunkban a lengyel kapcsolat, no meg a lisztérzékenység. A hajdina pedig szereti - tapasztalataim szerint - a barna gombás (erdei) mártást, a petrezselymes párolt sárgarépát, párolt céklát, savanyúkáposztát, a diót, aszaltszilvát. Egyszer meg kell kóstolni a füstön aszalt lengyel szilvát is.
Az az "ízkerék" nagyon érdekes lehet!
Azóta a hajdinalisztet is kipróbáltam - ha nem túl erőteljes hozzá a mártás, akkor rendkívül finom és nagyon jól kijön az íze. Köszi a tippeket, kipróbálom! Füstön aszalt szilvát még sose láttam vagy kóstoltam - tényleg kissé füstölt ízű?
maravillosa receta es un encanto,preciosas fotos,abrazos y abrazos.
Megjegyzés küldése