Karórépa kesudióval, almával és retekkel
Sokan a kesudiót csak nassolnivalóként ismerik sózott, minimálisan pörkölt formában. Sózatlan nyers alakjában rendkívül sokféleképpen alkalmazható hozzávalóként is különböző ételekben. Főzve köretként is szerepelhet a tányéron, ahol nagyon jó kiegészítője pl. a csicsókának. A főzés során megpuhult kesudiót akár pürésíteni is lehet, melyet önmagában vagy különböző intenzív zöldséglevekkel ízesítve szintén köretként lehet alkalmazni. Nyersen a többi magvakhoz képest viszonylag puha állagú a kesudió, pörkölés során viszont rendkívül ropogóssá és ízét tekintve is gazdagabbá válik. Ugyan a legtöbb recept serpenyős pirítást javasol, véleményem szerint sokkal jobb eredmény érhető el, ha a kesudiót sütőben pörköljük. Így ugyanis nem csak foltokban, hanem teljes mértékben átpörkölődik a kesudió. Ilyen formájában krémek, desszertek és előételek kiegészítője is lehet, mint pl. az alábbi üdvözlőfalatnál is.
![]() |
karórépa kesudióval, almával és retekkel |
Read this post in English on myBites.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése