Áfonyás saláta sült kecskesajttal
Két évvel ezelőtt különböző gyümölcsös karamellekkel kísérleteztem salátán tálalt langyos kecskesajthoz. Az eper és a meggy is egyaránt az enyhe savanykásságának köszönhetően működött igazán jól a kecskesajttal. Tavaly a Magyar Konyhában almával és rebarbarával is próbát tettem, mely szintén a rebarbara savanykásságának köszönhetően kerekítette le a párosítást. Ennél a receptnél a kecskesajtot nem csak meglangyosítottam, hanem az oldalára ropogós kérget is sütöttem, ami további izgalmas ízt és állagot eredményezett a tányéron. Most az édesköménygumó és áfonya kombináció kikísérletezése során megmaradt áfonyát igyekeztem felhasználni hasonló kecskesajtos saláta formájában.
![]() |
áfonyás saláta sült kecskesajttal |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése