Lazacpisztráng édesköménygumóval és áfonyaecettel
Tavalyelőtt tettem egy első kísérletet az áfonya, édesköménygumó és hal párosításra. Az akkori hal az elkészítési módját tekintve nem volt túl sikeres, de a hibáimból sokat tanultam, s pl. idén már megoldottam a filézés ill. a fej problémáját is (ld. szaibling karfiol-kuszkusszal). Másrészt viszont megtapasztaltam, hogy egy kicsit savanykásabb áfonyával ez az egyszerű párosítás igazán tökéletes triumvirátussá nőheti még ki magát. Idén újabb kísérletet tettem erre a párosításra, igaz egy sokkal kifinomultabb, de egyben igen egyszerű előétel formájában.
![]() |
lazacpisztráng édesköménygumóval és áfonyaecettel |
Az áfonya szerintem csak akkor tud igazán jól együttműködni a hallal és az édesköménygumóval, ha a bogyós termésnél savanykásabb formában szerepel a tányéron. Ennek a célnak tökéletesen megfelelt a tisztán áfonyából készült áfonyaecet (azaz szigorúan nem áfonyabalzsam), mely gyönyörűen összekapcsolta az elemeket a tányéron és egyben a szükséges frissességért is felelt. (recept)
3 megjegyzés:
Izgalmas! Tetszik ez a teával való párolás nagyon! ;)
Köszi, Noémi! Mondjuk szándékosan idézőjelbe tettem a "teát", hisz ugye csak az édesköménymagot öntöttem fel forró vízzel, azaz szoros értelmében valójában infúzió felett pároltam. De egyébként eddig a zöldfűszerek feletti párolás jött be a leginkább, mivel így pl. a friss kakukkfű teljesen beleissza magát a párolt zöldségbe. Csak annyi fontos a zöldfűszereknél, hogy frissen legyen felöntve forró vízzel, állottan elveszti a frissességét. Édesköménymagnál ez nem annyira vészes.
Nice fish recipe.
You may also like bengali fish fry recipe in hindi language, bengali fish curry recipe in hindi
Megjegyzés küldése