Barackos paprikakrém málnával és kaporvirággal
Sült paprikából készült coulis-ba, levesbe vagy viszonylag sok olajjal felengedett "paprikamajonézbe" előszeretettel pürésítek egy fél vagy egész szem szintén sütőben sült sárgabarackot. A barackot ehhez mindig a héjával együtt sütöm, mivel így a közvetlenül a héj alatt megbúvó savanykás ízek is belefolynak a gyümölcshúsba. Ilyen formájában a barack kellemesen kiemeli a paprika gyümölcsösségét valamint így elhagyható ill. mérsékelhető a krémhez szükséges ecet mennyisége. Mint ahogy a sárgabarack kiváló társa a kaliforniai paprikának, úgy alkot tökéletes párost a málna a paradicsommal is. Némi málna ugyanis rendkívül szépen kiemeli a paradicsom gyümölcsösségét. Az alábbi üdvözlőfalatnál is ezekből a párosításokból indultam ki.
![]() |
barackos paprikakrém málnával, kaporvirággal, zöldbabbal és diós krutonokkal |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése