szerda, április 24, 2013

Tojássárga "kenyér" kecskesajttal, medvehagymás retekkel és kendermaggal

Avagy hogyan készítsünk bundás kenyeret kenyér és bunda nélkül, azaz pusztán tojássárgából?

Néhány éve Dave Arnold zseniális Cooking Issues blogján olvastam egy ötletes receptet, amelynél mindössze sütőport és sót adott tojássárgához, majd kuktában készítette el. Az eredmény muffin, piskóta és kenyér keverékéhez hasonlítható. Ellenben nem tartalmaz tejet, lisztet vagy magőrleményeket, azaz teljesen laktóz- és gluténmentes valamint magallergiások számára is gond nélkül fogyasztható.

bunda nélküli bundás kenyér bundáskenyér kukta vegetáriánus tojássárgája kenyér
bundás kenyér bunda és kenyér nélkül, pusztán tojássárgájából
A "kenyér" állaga pusztán a sütőpor mennyisége alapján befolyásolható, azaz több sütőpor nagyobb lyukakat eredményez. Ha a kuktában "sütött" tojáskenyeret szeletekre vágjuk és vajon vagy olajon kissé megpirítjuk, egy az egybe a bundás kenyér ízvilágát kapjuk eredményként. Mindössze kenyér és tej nélkül, pusztán tojássárgából készítve.
bunda nélküli bundás kenyér bundáskenyér kukta vegetáriánus tojássárgája kenyér
bundás kenyér bunda és kenyér nélkül, pusztán tojássárgájából
A bundamentes bundás kenyér szeletek egyszerűen fokhagymával is bedörzsölhetőek, de bármilyen más kenyeres recepthez is alkalmazhatóak. Akár szendvics vagy hamburger is készíthető belőlük. Az alábbi receptnél egy créme fraiche-sel fellazított kecskesajtos krémet kentem a vajon megpirított szeletekre. A tavaszi piaci kínálatból kifolyólag medvehagymás retekkel és kendermaggal kiegészítve tálaltam. (recept)
vegetáriánus lisztmentes gluténmentes kenyér tojás sárga tojássárgája kenyér bunda nélküli bundáskenyér bundás kenyér kecskesajt krém créme fraiche medvehagyma hónapos retek kender mag kendermag amuse gueule amuse bouches üdvözlőfalat
tojássárga "kenyér" kecskesajttal, medvehagymás retekkel és kendermaggal
Read this post in English on myBites.

4 megjegyzés:

Hapci írta...

Mi van veled?
Úgy látom, minden platformon beszüntetted a publikálást.

Cserke írta...

Igenigen, mi van veled?

Unknown írta...


This text is worth everyone's attention. How can I find out more? gmail login email

isvanka írta...

Jól néz ki :)