Avagy hogyan készítsünk bundás kenyeret kenyér és bunda nélkül, azaz pusztán tojássárgából?
Néhány éve Dave Arnold zseniális Cooking Issues blogján olvastam egy ötletes receptet, amelynél mindössze sütőport és sót adott tojássárgához, majd kuktában készítette el. Az eredmény muffin, piskóta és kenyér keverékéhez hasonlítható. Ellenben nem tartalmaz tejet, lisztet vagy magőrleményeket, azaz teljesen laktóz- és gluténmentes valamint magallergiások számára is gond nélkül fogyasztható.
A "kenyér" állaga pusztán a sütőpor mennyisége alapján befolyásolható, azaz több sütőpor nagyobb lyukakat eredményez. Ha a kuktában "sütött" tojáskenyeret szeletekre vágjuk és vajon vagy olajon kissé megpirítjuk, egy az egybe a bundás kenyér ízvilágát kapjuk eredményként. Mindössze kenyér és tej nélkül, pusztán tojássárgából készítve.
A bundamentes bundás kenyér szeletek egyszerűen fokhagymával is bedörzsölhetőek, de bármilyen más kenyeres recepthez is alkalmazhatóak. Akár szendvics vagy hamburger is készíthető belőlük. Az alábbi receptnél egy créme fraiche-sel fellazított kecskesajtos krémet kentem a vajon megpirított szeletekre. A tavaszi piaci kínálatból kifolyólag medvehagymás retekkel és kendermaggal kiegészítve tálaltam. (
recept)
Read this post in English on
myBites.
4 megjegyzés:
Mi van veled?
Úgy látom, minden platformon beszüntetted a publikálást.
Igenigen, mi van veled?
This text is worth everyone's attention. How can I find out more? gmail login email
Jól néz ki :)
Megjegyzés küldése