hétfő, május 09, 2011

Sült csirkecomb fehér és zöld spárgával, málnával

Az áprilisi Magyar Konyhából pusztán a megjelenése alapján is nagyon tetszett Bicsár Attila csirkecomb receptje. Ellentétben a megszokott natúr egészben történő sütéshez, a combot előbb teljesen ki kell csontozni, majd szorosan felgöngyölni. Ennek köszönhetően a a sütési idő is megrövidül és körben ropogós bőr, belül pedig szaftos hús az eredmény. Ahhoz képest, hogy egy csirkecomb első megjelenésre milyen nagynak tűnik, így kicsontozva és megsütve már egész kevés a hús mennyisége - kb. egy megtermett nyúlgerinc méretének felel meg.

sült csirkecomb kicsontozott csirke hús kötözött göngyölt csirke comb zöld spárga püré zöldspárga főtt fehér spárga fehérspárga málna
sült csirkecomb fehér és zöld spárgával, málnával
Köretként fehér és zöld spárgát készítettem, melyekből előbbit spárgaalaplében ropogósra főztem, utóbbit pedig pürésítettem, majd egy finom szűrőn átkentem, hogy a fás héjdaraboktól megszabaduljak. Igen népszerű a spárga és a földieper párosítása. Szerintem ízben még tökéletesebb harmóniát alkot a spárga a málnával (amire pl. a zöldspárga fagyi receptem is épül). Emiatt került itt is könnyítő, frissítő összetevőként és egyben színfoltként néhány szem málna a tányérra. (recept)

3 megjegyzés:

Jenis írta...

Van itthon egy fél csokor zöldspárga és nemrég kaptam 15 kg csirkecombot ajándékba. Megyek fehér spárgát és málnát keresni, mert ez lesz ma a tökéletes ebéd. :)

chriesi írta...

Nagyon szép a tálalás!

Unknown írta...

Jenis: 15kg csirkecombot??? Azt lehet ám fél napig kicsontozni ;)

chriesi: Köszi! Megéri kicsontozni és felgöngyölni a combot, nagyon tetszett így elkészítve - érdemes kipróbálnod. No meg fotogénebb is így ;)