Mandulás gyöngytyúkmell zöldbabbal, körtével és szalonnával
Az alábbi fogás a hagyományos észak-német "Birnen-Bohnen-Speck", azaz körte-bab-szalonna hármasra épül, melyet ezúttal gyöngytyúkmellel egészítettem ki. Mivel a babhoz, körtéhez és a szárnyasokhoz is egyaránt jól megy a mandula, ezért mandulás kérget pirítottam a gyöngytyúkmellre. Ilyen kérgek általában őrölt pirítósból vagy kenyérből zsiradék hozzáadásával készülnek. Ha a felhasznált zsiradék szerepét vaj tölti be, akkor a kéreg "tésztája" könnyen vékonyra nyújtható két réteg sütő- vagy zsírpapír között, majd a hűtőben megszilárdul. Dermedt állapotában gyerekjáték méretre vágni valamint igen egyszerűen és gyorsan kezelhető. A mandulás kéregnél a hagyományos pirítós és vaj párosát mandulakrémmel és mandulaliszttel egészítettem ki. Mivel a kéreg húsra való rápirítása viszonylag rövid idő alatt zajlik le és ezalatt úgy véltem, hogy a mandula nem fog eléggé megpörkölődni, ezért az őrölt mandulát önmagában előpörköltem.
![]() |
mandulás gyöngytyúkmell zöldbabbal, körtével és szalonnával |
3 megjegyzés:
Ez a salottás ötlet nagyon jó. A hátvágán amúgy is szerepelt volna egy ételben, ki fogom próbálni, köszi!
Ha nem beszélnénk addig, Boldog Karácsonyt!
Köszi ehran! Tulajdonképp minden ott kezdődött, hogy újhagyma zöld szárát töltöttem meg 2007-ben (és sikeresen összekentem a töltelékkel még a konyha plafonját is ;) ). Aztán olyan ötletem volt, hogy tulajdonképp a fokhagyma zöld szárát is meg lehetne tölteni, amit ezzel a pár pillanatos forrázási módszerrel szépen rétegeire lehet szedni. Hasonló módszerrel a salotta, ha nem túlságosan gömbölyded, szintén szétszedhető rétegeire és szinte bármivel tölthető.
Köszi, Neked is boldog karácsonyt kívánok!
Jól néz ki :)
Megjegyzés küldése