hétfő, július 04, 2011

Kacsamell tárkonyos őszibarackkal, rókagombával és spenóttal

A nyáron idényben lévő frissen kapható alapanyagok között az egyik kedvenc párosításom a sárga- vagy őszibarack gombával. Közülük is a kedvencem az őszibarack vargányával vagy rókagombával. Akár önmagában, hús nélkül is elkészíthetőek könnyű és gyors nyári ebéd vagy vacsoraként.

rózsaszín sült kacsamell pirított gomba rókagomba őszibarack barack friss tárkony fiatal spenót
kacsamell tárkonyos őszibarackkal, rókagombával és spenóttal
Ennél a változatomnál a zöld fűszert tárkonyra cseréltem, amely édeskés és ánizsos ízt kölcsönzött a köretnek. Kellemes volt az eredmény (ánizsrajongók számára különösképpen), de rozmaringgal vagy kakukkfűvel jobban tetszett. Az alul pihenő spenótot nyersen hagytam, erre került a meleg köret, melytől kissé megpuhultak a levelek. Ezen túl a köretről lefolyó barackos-gombás-hagymás lé egyféle öntetként is benedvesítette a spenótot. Legfelülre rózsaszín kacsamellet helyeztem, egyszerűen mert kedvem volt hozzá - viszont hús nélkül is egy könnyű és gyorsan elkészíthető nyári fogás. (recept)

Nincsenek megjegyzések: