A nyáron idényben lévő frissen kapható alapanyagok között az egyik kedvenc párosításom a sárga- vagy őszibarack gombával. Közülük is a kedvencem az őszibarack vargányával vagy rókagombával. Akár önmagában, hús nélkül is elkészíthetőek könnyű és gyors nyári ebéd vagy vacsoraként.
Ennél a változatomnál a zöld fűszert tárkonyra cseréltem, amely édeskés és ánizsos ízt kölcsönzött a köretnek. Kellemes volt az eredmény (ánizsrajongók számára különösképpen), de rozmaringgal vagy kakukkfűvel jobban tetszett. Az alul pihenő spenótot nyersen hagytam, erre került a meleg köret, melytől kissé megpuhultak a levelek. Ezen túl a köretről lefolyó barackos-gombás-hagymás lé egyféle öntetként is benedvesítette a spenótot. Legfelülre rózsaszín kacsamellet helyeztem, egyszerűen mert kedvem volt hozzá - viszont hús nélkül is egy könnyű és gyorsan elkészíthető nyári fogás. (
recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése