szerda, augusztus 13, 2008

Őszibarackos vargánya borjúhátszínnel

Ditémmel gombás recepteken gondolkodtunk, mikor megakadt a szemünk Alexander Herrmann egyik izgalmas kombinációján: őszibarack és vargánya. Mint ahogy Zsuzsánál is olvashattuk, dúl a vargányaszezon, tehát ha még hiányozna az ötlet, hogy milyen kicsit furfangosabb ételt lehetne készíteni vargányából, akkor ajánlom ennek a receptnek a kipróbálását! ;)


Szerencsénkre a piacon még kaptunk is friss vargányát, igaz hazaérve aztán néhányat el kellett hajítanunk, mert kukacosak voltak... Gondos átnézés után szeletekre vágva egy kis rozmaringgal pirítottuk meg a gombát, majd csak tálalás előtt 2-3 perccel dobtuk hozzá az őszibarackot, hogy ne málljon szét. Mindezt egy gyönyörű rózsaszínűre sült borjúhússal együtt ettük, melyet szokatlan módon balzsamecettel és olivaolajjal löttyintettünk le. Óriási volt! Olyannyira finom volt ez az étel, hogy Ditém azonnal a kedvenc köretei közé sorolta be az őszibarackos vargányát ;) (recept)


Kicsi Vú hasonló barack-gomba kombinációt valósított meg nemrég. Erdei gombalevesbe dobált zsályalikőrrel átitatott aszalt sárgabarackot - érdemes így is kipróbálni ;)

Nincsenek megjegyzések: