Közös főzés - 2006. 11. 18.
Az erlangeni magyar erasmusosok egy része - főleg a lányok - hétvégenként főzni szoktak maguknak / egymásnak. Az elmúlt hétvégén engem is meghívtak egy kicsit főzőcskézni, s persze együtt ebédelni. Bár lehet, hogy utoljára hívtak, mert túl sokat nyűglődtem a konyhában ... ;)
A desszert ugyan már alig fért belénk, de azért csak megettük a szilva- és sajttortát. Mindezt egy kis almafröccsel, narancslével és primőr borral. Mi is az a primőr? Nos a primőr bort az idén augusztusban/szeptemberben szüretelt szőlőből készítik egy különleges gyorsított eljárással, s már október végén / november elején a boltokba kerül. Bock-nál az újbor pl. nov 11-ével jelenik meg. Mivel fél éven belül el kell fogyasztani, mert amúgy veszítene a gyümölcsösségéből és zamatából, így az ebédhez elvittem a Weninger - Gere -féle Rosé primőrt (természetesen 2006-os), ami tényleg csodálatosan finom volt.
2 megjegyzés:
Igaz, hogy Vica, Kovi és Márk késve érkeztek, de volt még ott valaki, aki például meghámozta az összes uborkát és lereszelte, segített krumplit pucolni, feltette forrni a vizet és 11-kor az Aldi előtt várta a többieket, akik késtek a közös bevásárlásról, ezen felül be- és kivette a tortákat. Na, ki ő, Robi? Nem láttam a nevét a felsoroltak között! :)
Jaj, bocsáss meg Ágókám ;) Szóval most pótlom: Ágó készítette elő az uborkasalátát és a krumplipürét, valamint ő gondozta a sütiket, melyek után mind a 10 ujjunkat lenyaltuk - hisz kézzel ettük ;) Köszi szépen a közreműködést ;)
Megjegyzés küldése