VKF VI - Medvecukros sertésfilé
Ismét elérkezett a nagy nap, mikor mindenki felfedi lapjait, hogy mit is kísérletezgetett az elmúlt hónapban a "vigyázz kész főzz" kiírására. Ebben a hónapban Lorien jelölte meg a témát, mellyel a komplementer ízek világára szeretett volna nagyobb/részletesebb fényt deríteni. Gondolom, a blogom olvasója amúgy is észreveheti, hogy ez teljesen az én témaköröm, ezért most végképp különleges kombinációval szeretnék előrukkolni.
Külön korán reggel keltem, hisz a mártásnak eléggé sok idő kellett: 3/4liter vörösbort, 1/2liter húslevest, 150g cukrot, 6 medvecukorcsigát (Lakritzschnecke) és 1 hagymát főztem be egy kb. 1,5dl-nyi sűrű sziruppá. Igen, medvecukrot, lehet elsőre furán hangzik, de meglepően finom a sonkás-parmezános-céklás sertésfilével! Azt hiszem, a menüből nem kell külön kiemelnem a komplementer ízeket ;) Köretként spaghetti-alakúra vágott cukkini társult a húshoz, némi zöldfűszerben és vajban meglengetve. Ajánlott ital: egy jól szellőztetett tiszta Merlot vagy Shiraz. (recept)
2 megjegyzés:
Hát ez elég bizarr! :) Ezek a Schneckék csak úgy jöttek, vagy valaki megihletett? :)
Az ihlet egy tavaly ősszel leadott "Kochen bei Kerner" műsorból (ZDF, péntek este 23 körül), pontosabban egy bizonyos Damien Klein nevű szakácstól származik. Nagyon megmaradt bennem, mert teljesen máshogy áll hozzá a dolgokhoz. Most látom, hogy van egy könyve is - azt hiszem mindenképp be kell szereznem ;)
Megjegyzés küldése