vasárnap, július 01, 2007

VKF VI - Medvecukros sertésfilé

Ismét elérkezett a nagy nap, mikor mindenki felfedi lapjait, hogy mit is kísérletezgetett az elmúlt hónapban a "vigyázz kész főzz" kiírására. Ebben a hónapban Lorien jelölte meg a témát, mellyel a komplementer ízek világára szeretett volna nagyobb/részletesebb fényt deríteni. Gondolom, a blogom olvasója amúgy is észreveheti, hogy ez teljesen az én témaköröm, ezért most végképp különleges kombinációval szeretnék előrukkolni.


Külön korán reggel keltem, hisz a mártásnak eléggé sok idő kellett: 3/4liter vörösbort, 1/2liter húslevest, 150g cukrot, 6 medvecukorcsigát (Lakritzschnecke) és 1 hagymát főztem be egy kb. 1,5dl-nyi sűrű sziruppá. Igen, medvecukrot, lehet elsőre furán hangzik, de meglepően finom a sonkás-parmezános-céklás sertésfilével! Azt hiszem, a menüből nem kell külön kiemelnem a komplementer ízeket ;) Köretként spaghetti-alakúra vágott cukkini társult a húshoz, némi zöldfűszerben és vajban meglengetve. Ajánlott ital: egy jól szellőztetett tiszta Merlot vagy Shiraz. (recept)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát ez elég bizarr! :) Ezek a Schneckék csak úgy jöttek, vagy valaki megihletett? :)

Unknown írta...

Az ihlet egy tavaly ősszel leadott "Kochen bei Kerner" műsorból (ZDF, péntek este 23 körül), pontosabban egy bizonyos Damien Klein nevű szakácstól származik. Nagyon megmaradt bennem, mert teljesen máshogy áll hozzá a dolgokhoz. Most látom, hogy van egy könyve is - azt hiszem mindenképp be kell szereznem ;)