hétfő, június 25, 2007

Blog & család, barátok

Íme egy újabb körkérdés, ami ezúttal Zsúrkenyéren keresztül jutott el hozzám. Azt hiszem lassan összeszedem a kérdésekre adott válaszaimat, s a honlapom "rólam" címszava alatt is megjelenítem ;)

Miként, hogyan reagál a család/feleség/baráti kör a blogírásra, a gasztromániára, és mi a véleményük arról, hogy az ebédnek a késen, kanálon és villán kívül a kamera is tartozéka, mint állandó "evőeszköz"?

Nos, feleség még nincs, s mivel legtöbbször egyedül "sínylem" meg a főztömet, így nincs is olyan nagy idegeskedés, hogy végre kezdjük már el ;) Eleinte csak fényképeket készítettem az ételeimről, melyeket mailben továbbítottam szüleimnek, s Nagyimnak. Nagyim véleménye szerint pályát tévesztettem (immár diplomás informatikus vagyok). Idővel aztán wiwre is kikerültek a fényképeim, majd miután többször is le kellett írnom másoknak, s persze jómagamnak a recepteket, elhatároztam, hogy egy blogon örökítem meg honlappal párosítva. Előtte nem is néztem körül neten, hogy létezik-e már valami hasonló, szóval csak úgy fogtam neki. Visszatérve a kérdésre: a fényképezőgép már évek óta kísérője minden ebédnek - emiatt az első tányér mindig szépen díszített, s több nézőpont felől is készül róla felvétel. A második/harmadik tányér aztán olyan "ahogy esik, úgy puffan" - lehet egyszer kellene csinálnom egy összehasonlítást, hogy mennyit tud dobni egy ételen a stílusos elrendezés ;) Barátaim közt legtöbbjük már megszokta, vagy eleve tolerálja a blogomat és honlapomat ismervén, hogy előbb dokumentálni kell a történteket. Közülük is páran kérdezgetnek, hogy miért nem mentem szakácsnak, éttermet kellene nyitnom, ill. mikor adom ki az első receptkönyvemet ... hmm, lehet ezekből a kérdésekből is kellene indítani egy kördést ;)

Befolyással van az utóbbi időben több mint 100-ra szaporodott magyar gasztroblog, és a bennük található számtalan sok jó recept a te konyhádra is?

Hmm, nézegetni nézegetem a kollégák - pontosabban többségben kolléganők ;) - ételeit. Igazándiból leginkább ötletforrás, de ez mondjuk összefügg a legutóbbi kördésben adott válaszommal is, hogy mennyire tartom magamat a receptekhez. Legjobban mondjuk a vkf-eket kedvelem, mert ott tényleg egy témához gyűlik össze egy helyen rengeteg jobbnál jobb ötlet. A mostani fordulóra vagyok a legkíváncsibb, hisz abszolút az én témaköröm! ;)

Azt hiszem, mindenki sorra került már, szóval beolvasztom a csokigolyót.

Nincsenek megjegyzések: