szerda, október 24, 2007

Gránátalma-mousse

Néhány hete a piacon megpillantottam a friss gránátalmákat, s kedvet kaptam valamit készíteni belőlük. A hétvégén egy jó kis csirkehúslé főzése közben végül összedobtam egy könnyed, üdítően frissítő gránátalma-mousse-t.


Lusta voltam a gránátalma levét kipréselni, no meg mindenképp be szerettem volna vetni az új botmixeremet, így egyszerűen csak kikapartam a magokat, pürésítettem, majd egy finom szűrőn keresztül leszűrtem a tiszta mélypiros levet. ... aztán kitakaríthattam a konyhát, mert teli volt apró piros pöttyökkel ;) Mivel a gránátalmalé magában enyhén szájösszehúzó hatású, ezért még egy narancs levét is hozzáfacsartam, majd zselésítettem, édesítettem rajta s elkavartam friss tejszínhabbal és joghurttal. Éjszaka aztán a hűtőben hagytam megdermedni, s másnap némi kakaóval megszórva tálaltam. Tökéletes nyárias desszert - lenne, ha nyáron is kapnék friss gránátalmát ;) (recept)

2 megjegyzés:

Dolce Vita írta...

Nagyon szép lett! Ezt a többszörös egybeesést, pont most hoztam friss, fáról szedett gránátalmát és mandarint Horvátországból. Én tegnap mandarin mousse-t készítettem, most fogom őket fotózni. : )

Unknown írta...

Köszi ;)
Én is elmosolyodtam, mikor ma reggel nézegettem nálad a képeket Horvátországból - többek közt gránátalmával ;) Kíváncsian várom a receptedet ;)