szerda, december 10, 2008

Rózsaszín bárányborda édesköménygumós-narancsos házi tésztával

Azt hiszem, nem tudom eltitkolni: eléggé rákattantam a házi tésztákra. Részben ennek persze az is az oka, hogy végre előbányásztam az ágy alól a nővérem anyósától kapott olasz tésztagépet, amivel seperc alatt nagyon szép vékonyra lehet kinyújtani a tésztát. Másrészt pedig, ha már raviolit készítek, akkor eleve egy kicsit több tésztát gyúrok, s a kiszúrogatásból megmaradt tésztát hozzátéve bőven futja egy további ebédre vagy vacsorára. Így készült például a fahéjas ravioli megmaradt, valamint az eleve nagyobb adag tésztából ez az egyszerű köret is édesköménygumóval és naranccsal. Utóbbi azt hiszem egy örökös sikerpáros volt, van és lesz ;)


Ismét kedvem támadt báránybordát tisztítgatni, ezért ennek megfelelően vásároltam be a piacon. Itt is gyakorlat teszi a mestert, hisz 2-3 "küzdelem" után most már fejből tudom, hogy hol mit és mennyire kell eltávolítani, hogy olyan legyen az eredmény, mint ahogy azt én szeretném. Egyben sütöttem alacsony hőmérsékleten. Nagyon finom szaftos és gyönyörű rózsaszín lett. A könnyed édesköménygumós-narancsos tésztaköret pedig pompásan egészítette ki a báránybordákat. (recept)

Egyéb édesköménygumós-narancsos receptjeim:

6 megjegyzés:

Zsuzsi írta...

Szerintem ez a te találmányod, de mintha nem hivatkoznának rád. Csak szóltam, hátha nem az engedélyeddel történt...
http://5perckonyha.hu/mindennapra/teszta/358.html

Unknown írta...

Köszi Zsuzsi! Azon kívül, hogy szó szerint átmásolta a receptem szövegét, a fahéjas kép is lopott az általad megadott oldalon. Találtam amúgy még egy fényképet nosalty-tól is az adott oldalon...

Zsuzsi írta...

Akkor sajnos igazam volt.Úgy látszik, ez a divat mostanában:-(

Zsuzsi írta...

Na,látom kitették a linkedet.NEhéz volt megértetni velük?

Unknown írta...

Nem, kimondottan rendesek voltak - elvégre úgy tűnik, hogy egy felhasználó küldte be a receptet. Lehet persze az is közrejátszik, hogy viszonylag higgadtan kezdtem a mail megírásába, s mindkét oldalról eléggé konkrétak és indulatmentesek voltunk. Másrészt persze előnyösebb nekik jó viszonyt ápolni potenciális receptadókkal. (Bár én nem tervezem további receptek közzétételét a honlapomon kívül.)

Makka írta...

Na, addig variáltam, míg nem ide került a hsz.

Megnyugtattál!:-D
Köszi a tippet, ki fogom próbálni. Szeretem az édesköményt, de sajnos egyedül vagyok ezzel a családban, így aztán teljesen kimarad az étrendből. De most majd erőszakot teszek rajtuk.:)