Bárányos birs-curry gránátalmával
Nem is tudom már, hogy milyen felindulásból, de kedvet kaptam egy kellemesen csípős curryre. Az üveges pasztákért nem rajongok annyira, a fűszerkeverékek közül pedig eddig a helyi fűszerbolt madras curryje ízlett a legjobban. Mivel épp birsalmaszezon van, ezért gondoltam, hogy ki kellene próbálni, milyen a birs és a curry ötvözve. Bárányhús is került bele - ennek talán az az oka, hogy mostanában sertést szinte sose, marhát alig, s leginkább bárányt veszek sütéshez. Nem tudom miért, eddig nem tudtam magamról, hogy ennyire báránykedvelő lennék. Persze ez függhet a hentestől is, aki előszeretettel árul nagyon szép és finom bárányhúst.
Nos, a curry a mennyiségét tekintve kb. családi adag lett. Már mikor a piacon megakadt a szemem a gránátalmán, gondoltam, hogy jól feldobná s könnyítene a curryn. Pompás is volt rajta s tökéletesen teljesítette szerepét a sok kis piros ropogós gránátalmamag! (recept)
Vegetáriánus birs-curry Gourmandulánál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése