Karfiolpüré currys almával földimogyoróval és bazsalikommal
Brokkolin kívül karfiolból is teljesen hasonló módszerrel lehet pürét készíteni. Azaz sós vízben megfőzve, vizet leöntve, majd a forró lapon a karfiolból a nedvességet elpárologtatva és créme fraiche-sel pürésítve. Állagát tekintve kissé tömörebb a brokkolipürénél, enyhén a krumplipüré irányába tart, de nagyon kellemes. Ízét tekintve pedig enyhébb, kellemesebb a puszta karfiol ízénél, így a főtt karfiolt nem kedvelők is rákaphatnak. Ennél az üdvözlőfalatnál a karfiolpüré mellé curryt, almát, african blue bazsalikomot és földimogyorót párosítottam.
Korábban is próbáltam már a karfiolt almával és curryvel, csak akkor földimogyoró helyett fenyőmag került hozzá. Így földimogyoróval kissé markánsabb, fenyőmaggal talán kissé kiegyensúlyozottabbak az ízek. Almából érdemes savanykás fajtát használni vagy a karfiolpürét egy kevés citromlével, fehérborral, esetleg ecettel frissíteni, hogy tényleg étvágygerjesztő hatása legyen ennek a falatnak. (recept)
3 megjegyzés:
A karfiol-curry párost még mindig nem próbáltam ki, pedig már mióta akarom!
Ez nagyon jó lehet!!
chriesi: Elsőre szerintem jobb almával együtt kipróbálni, így izgalmasabb az íze.
Judit: Köszi, örülök, hogy tetszik!
Megjegyzés küldése