szombat, október 14, 2006

Borsó vs. borsmenta

A mai nap a borsó és a borsmenta csapott össze, meglehetősen mutatós és finom eredménnyel. Azért egy kevés citromlé és némi só mindenképp kell bele, különben túl "tömény" lenne az íze. Tálalható önmagában is egy kevés kókusztejben felvert tejszínnel, de nekem kellett vmi hús is hozzá;)


Szóval Schuhbeck bácsi "Fleischpflanzerl"-jét (húsgombóc/fasírt) csináltam hozzá - kicsit elferdítve. Értsd: tök fini, ha sütés közben egy kis frissen préselt narancslével meglocsoljuk. Kellemesen lazít az ízén ;)

2 megjegyzés:

fope99 írta...

Szia!

Tetszik az oldal meg az otlet, most csak a kajaneveket futottam at, de eleg jol hangzanak, tetszik ebben a receptben a citrom meg a narancs hasznalata, nagyon jol ki hozzak az izeket, pikansa teszik, es csak a receptol megeheztem, pedig epp most vagyok tul egy nem fahejas, de azert eleg finom lecson, bar itt Japanban a paprika egy kicsit mas, de azert korrektul sikerult:-)Jo fozocskezest!

Beatbull írta...

thx Peti - így én is tudom, hogy legalább olvassa a nagyvilág ;p Jaja, a citrom és a narancs sok mindenen képes lazítani. Örülök, hogy jól sikerült a lecsóbemutatód ;) Itt sincs sajna, vagy csak ritkán és elvétve olyan finom tv-paprika, mint odahaza. A többség ez az édeskés háttérízű, festménybe illően szép - de sajnos lecsóhoz vagy hortobágyi szelethez alkalmatlan paprika :( Ha vki tud itt kint a magyar tv-paprikához hasonló ízű paprikát, plz szóljon! Előre is köszi ;)