szombat, október 21, 2006

Megkésett három nyári fogás

Tegnap ismét vendégül láttam egyik informatikus haveromat (Alex) és feleségét (Michelle). Tudni illik minden hónapban találkozunk egy estére, egyszer náluk, egyszer nálam. Szokáshoz híven ismét három finom fogással rukkoltam elő - s ugyancsak szokásomhoz híven valamilyen formában gyümölcsökkel.

Az előétel narancssaláta volt, némi ánizskaporral és hagymával. No s persze néhány szelet francia kenyérrel, hogy fel lehessen tunkolni a szaftját ;) Nagyon finom könnyed étel, igazából nyárra lenne tökéletes, de sajnos a narancsnak télen van a szezonja errefelé :(


A főétel a már korábban bemutatott Schuhbeck-féle húsgombóc volt, narancslében sütve, köretként hozzá pedig citromos krumplipüré. A pürét majdnem sikerült szétfolyatni, ugyanis egyszerre öntöttem hozzá a fél liter tejet, nem gondolva arra, hogy jobb lenne inkább folyamatosan hozzáadagolni. Kettő kiút jutott eszembe: liszt és szűrő. A püré könnyedségének megőrzése végett az utóbbi mellett döntöttem, s egy finom szűrőn keresztüli leráztam a felesleges tejet. A citromot természetesen csak a végén szabad beletenni, különben összeugratná a tejet.


A menü szó szerinti fénypontja a desszert, a körtepizza volt. Már a héten egyszer elkészítettem, de miközben ettem néhány ötletem támadt még hozzá, szóval ezért nem közöltem itt eddig. Közvetlenül szedés előtt, tehát már az asztalon, meglocsoltam 4cl barackpálinkával, majd meggyújtottam. Iszonyú jól nézett ki, ahogy a lángok hullámzottak rajta. No s persze rettentő jól feldobta az egész desszertet! ;)

2 megjegyzés:

Agota írta...

szia Robi! nyámi-nyámi! mikor főzöl ilyeneket majd nekünk is??? akarooom! ha pedig már belinkeltél, én is belinkellek a blogomra!
csókok,
Ágó.

Unknown írta...

Szió Ágó! ;) Hm, majd vmikor november 2. felében vszínűleg ;) De időben szólok majd, hogy jól kiéhezhessétek magatokat addig :P Köszi a linkelést ;)