szombat, december 30, 2006

Magnifico

Mily hamar elröppent eme esztendő, s lám, immár elértünk ezen év végére is... Mivel karácsonyra hazamentem, s Anyu főztjével tölthetem bendőmet, így nem kísérletezgetek a konyhában, s nem került ki új recept a blogomra sem (bocsi Ágó ;) ). Viszont Apuval annál több bort kóstolgatunk, s mivel egy finom nedű rengeteget képes dobni s lekerekíteni egy-egy fogáson, tehát a gasztronómia szerves része, így gondoltam az év utolsó naplóbejegyzését egy elragadóan különleges bor ajánlására szentelem.

Bock Magnifico 2003 (forrás)

Apu névnapja alkalmából került bontásra az ún. Bock "Magnifico" 2003. A Magnifico elnevezés mögött valójában egy tiszta száraz Merlot rejlik, mely már bontáskor, majd kitöltéskor sejteti, hogy egy borkülönlegesség kerül poharunkba. Tiszta sötét mélyvörös színe és egyedi bukéja már a megízlelés előtt is összefolyatja az ember szájában a nyálat. Íze egészen különleges, a címke hátoldalán felsorolt zamatokból mindet fel lehet fedezni. Ezek mellet engem még egy halványat az édesgyökérre is emlékeztetett. A bor keletkezéséhez hozzátartozik, hogy a szőlőtőkéket visszavágták, hogy tőkénként 4-5 fürt nőjön csak, így még több zamatot adva az egyébként is jó évjáratú 2003-as szőlőknek. Az ízélmény mellett lehetséges, hogy az alkohol is bódító hatást fejthet ki, alkoholtartalma 15,5. (Csak hasonlatképp: a lányok által "rövidnek" minősített közkedvelt SaurerApfel 16 fokos ... :P ) Árát tekintve is eltér a hétköznapi vörösboroktól, de ha valakinek nem csak az a fontos, hogy szomját vörösborral oltsa, hanem egy egyedülálló ízélmény részese szeretne lenni, akkor mindenképp áldozzon rá, amennyiben valahol hozzá tud jutni.

Mindenkinek sikerekben gazdag, egészséges s legfőképp boldog új évet kívánok! ;)

5 megjegyzés:

Agota írta...

ha italról is, de végre... :) mégis megy template nélkül???
csók,
Ágó (az egyetlen, aki figyelemmel kíséri az oldalad...)

Földes Péter írta...

nem az egyetlen...:-)

Teljesen felcsigaztal ezzel a voros gyonyoruseggel...majd beszerzem valami unnepi alkalomra!Neked is boldog uj evet kivanok meg jo fozocskezest!

Unknown írta...

ah, kösz a zárójeles (enyhén negatív ihletű) bíztatást, Ágó ... :P
Csak a honlapomnál kell a receptekhez a váz, ezért is egy italajánlót tettem közzé. No de ez spec meg is érdemli, hogy a blogomon szerepeljen - khm :D Majd talán a SaurerApfelt is kielemzem vmikor :P

És thx Peti neked is a (pöppet pozitívabb) bíztatást ;)

Agota írta...

Drága!
Mikorra várható az új év első naplóbejegyzése??? Ha ennyire nem írsz, a végén tényleg én maradok az utolsó, kitartó olvasód! :)
Csók,
Ágó.

Unknown írta...

Hm, ma vagy holnap talán ;) Ma kis narancsos (ne nevess! :P ) tortát terveztem sütni. Meglátom majd, hogy mi lesz belőle - no s persze te is meglátod ;)