Borjúmájas almás rétes
Ismét egy vkf 9-re készült étellel jelentkezem. Elérkezett az alma és körte szezonja, s közismerten jól érzi magát némely belsőség, mint pl. a máj az alma társaságában. Az almát és a májat is kellemesen kíséri némi hagyma, így végül ezt a hármast kombináltam össze egy kicsit más desszert formájában.
Úgy is jellemezhetnénk a receptet, mint egy kicsit erőteljesebben ízesített almás rétest, melybe némi borjúmáj is belekerült. A hagymát az almával együtt megpirítottam, majd cidre-ben puhára főztem - mindaddig míg az almából kilépő természetes zselésítőanyag, a pektin be nem sűrítette a töltelékemet. Egy kevés gyömbérrel még fokoztam a fűszerességét, majd elkavartam benne az előtte megpirított borjúmájfalatokat. Végül rétes módjára leveles tésztába csomagoltam, s szép aranybarnára megsütöttem. A "piszok" a tányéron némi majoranna, mely szintén jól megy az almához és hagymához. Akár főételként is tálalható ;) (recept)
3 megjegyzés:
erdeti otlet. nekem speciel nagyon tettszik:) felveszem a kiprobalando receptek koze....:)
Íncsiklandó egy olyan embernek mint én aki szereti a májat,velőt..mindenhogy csak a apcal az ami eddig kiimaradt-valahogy nem mertem soh belenni,szó szerint.
Egy kérdés,próbáltad már más gyümölccsel is? Melyik a legjobb kombináció?
Gratulálok, további jó munkát:-)
örülök, hogy tetszik ;)
Nóri: igen, próbáltam már más gyümölccsel is a májat, de azt a receptet a vkf. leadási napjára tartogatom (okt. 2.) - szóval majd nézz vissza a héten ;)
Megjegyzés küldése