péntek, szeptember 28, 2007

Borjúmájas almás rétes

Ismét egy vkf 9-re készült étellel jelentkezem. Elérkezett az alma és körte szezonja, s közismerten jól érzi magát némely belsőség, mint pl. a máj az alma társaságában. Az almát és a májat is kellemesen kíséri némi hagyma, így végül ezt a hármast kombináltam össze egy kicsit más desszert formájában.


Úgy is jellemezhetnénk a receptet, mint egy kicsit erőteljesebben ízesített almás rétest, melybe némi borjúmáj is belekerült. A hagymát az almával együtt megpirítottam, majd cidre-ben puhára főztem - mindaddig míg az almából kilépő természetes zselésítőanyag, a pektin be nem sűrítette a töltelékemet. Egy kevés gyömbérrel még fokoztam a fűszerességét, majd elkavartam benne az előtte megpirított borjúmájfalatokat. Végül rétes módjára leveles tésztába csomagoltam, s szép aranybarnára megsütöttem. A "piszok" a tányéron némi majoranna, mely szintén jól megy az almához és hagymához. Akár főételként is tálalható ;) (recept)

3 megjegyzés:

Horasz írta...

erdeti otlet. nekem speciel nagyon tettszik:) felveszem a kiprobalando receptek koze....:)

Névtelen írta...

Íncsiklandó egy olyan embernek mint én aki szereti a májat,velőt..mindenhogy csak a apcal az ami eddig kiimaradt-valahogy nem mertem soh belenni,szó szerint.

Egy kérdés,próbáltad már más gyümölccsel is? Melyik a legjobb kombináció?

Gratulálok, további jó munkát:-)

Unknown írta...

örülök, hogy tetszik ;)

Nóri: igen, próbáltam már más gyümölccsel is a májat, de azt a receptet a vkf. leadási napjára tartogatom (okt. 2.) - szóval majd nézz vissza a héten ;)