Sült véres hurka és alma gyömbéres céklamártással, frissen reszelt tormával
Karácsony előtt, amikor a Maligánban jártunk Ditémmel és szüleimmel, ez a sült véres hurkából és almából, céklamártásból és tormából álló fogás volt messze az est fénypontja. Ugyan csak egy falatot kóstoltam csak meg belőle - hiszen anyu kérte előételként - de ennyiből is annyira megtetszett - még a cékla ellenére is -, hogy kitűztem magam elé az itthoni megvalósítását. Múlt hétvégén végre sor is került rá. A mártás nem lett tökéletesen olyan, mint a Maligánban - úgy hallottam gránátalmaszirup is kerül ott bele. Én egy kevés balzsamecettel, gyömbérrel és friss narancslével finomítottam rajta, ami ugyancsak finom eredményhez vezetett.
Maga a torony okozta a legkevesebb problémát, hisz az almát és a véres hurkát is habzó vajban sütöttem meg. A lisztben való meghempergetés által még egy vékony ropogós kéreg is kialakult a hurkaszeletek felületén. Ffriss tormát reszeltem rá, hiszen jelenleg egyébként is nagyon olcsón kapható a torma a piacon. Nagyon finom, ám a hurkában rejlő háj által eléggé tartalmas előétel. (recept)
A következő két hétben ismét szünetelni fog a blogom, ugyanis Ditémmel síelni megyünk. Inkább mátrai turistautakon szoktam szánkózni szüleimmel, azaz még sose síeltem - úgyhogy kíváncsi vagyok, milyen lesz ;) Addig is jó főzőcskézést, kísérletezgetést és fényképezgetést kívánok minden kedves Olvasómnak!
8 megjegyzés:
Megint nagyon szépet főztél!!!
Jó síelést!
Szép lett az étel, gratulálok!
(A síelést biztosan megszereted majd, mert csak az első néhány nap macerás, de aztán már tudható, hogy merre van a helyes irány :)
Nagyon jól néz ki, és jó is az ízkombináció!
Jó szórakozást, és balesetmentes sielést! :)
trinity: Köszi! Nem csak szép, hanem finom is ;)
Csíki Sándor: A helyes irány = lefele? ;)
lorien: Köszi! Remélem szép napsütés lesz fent a hegyekben is.
Beatbull, afelől kétségem sem volt, tudom, hogy finom!
Egy évben egyszer eszem hurkát, na de ez egy más dimenziója a véreshurkának, megkóstolnám.....
Síelni én sem tudok:(
De Te most megtanulsz és biztos szuper lesz!!Ha csak fele annyira, mint korizni-mert azt nagyon szeretek, nagyon jó dolog!
Lehet, hogy véres hurkát nem fogok sütni, de ez a céklamártás rendkívül vonz:)
Már vártam a gyömbéres céklát:)))
Engem nem kell meggyőznöd, ki is próbálom. Bár lehet, hogy teszek bele még egy kis savhatást a cékla földes íze miatt:)
Nagyon összetett, harmonikus ez a torony, tetszik! Csupán a véres hurkát cserélném le valamire. (Tudom, tudom, manapság nagy keletje van:), még kitalálom!:)
Kár lenne lecserélni a véres hurkát, mert így kerek ez a fogás.
Milyen savhatásra gondoltál? Volt benne narancslé és balzsamecet is. A torma dob rajta egyébként a legtöbbet, az semmiképp sem hagyható el.
Megjegyzés küldése