szerda, május 09, 2007

Kördés II.

kicsiVú továbbított nekem egy újabb kördést, melyet most Ági indított el. Íme a válaszaim:

Mi alapján főzök, hol találok inspirációt?
Az inspirációk szinte minden csatornán keresztül érkeznek: szakácskönyvek, receptújságok, internetes receptgyűjtemények, ismerősök tippjei, s persze a rengeteg szakácsműsorból. Utóbbiból régebben Tim Mälzert és Jamie Olivert néztem, mára már szinte csak a "Das perfekte Dinner" és "Kochen bei Kerner" című műsorokat követem figyelemmel. Ezeket az inspirációkat leszámítva az épp megálmodott kombinációm vezényelnek. Itt persze kisebb kitérésekkel próbálom követni az évszakokat, hogy mindig az aktuális szezon terméseiből főzzek valami finomat.

Ragaszkodom-e a receptek minden betűjéhez?
Nagy átlagban azt mondanám, hogy abszolút nem - sem a mennyiségeket, sem a felhasznált fűszereket tekintve. A mennyiségek ignorálása alól kivételek a tészták, ahol azért abszolút nem mindegy, hogy mennyire lesz híg vagy sűrű a kikevert / kigyúrt massza.

Mi alapján döntöm el, mi legyen másnap az ebéd/vacsora?
Ha hétközben valahol belebotlok egy érdekes receptbe, vagy egy jól hangzó kombinációba, akkor azt próbálom meg megvalósítani a hétvégén. Amúgy vagy előző este, vagy aznap reggeli közben dől el. Ezen felül még a jelen évszak / szezon, ill. az aktuális kínálat is erőteljes befolyásoló tényező.

Továbbítom a kördést Zsunak, Lila Fügének és Zsófinak.

2 megjegyzés:

Zsófi írta...

OK, fogtam, igyekszem :)

Lila Füge írta...

hello,
köszi az üveggolyót, igyekszem minél hamarabb válaszolni. klassz a blogod, eddig nem ismertem (szégyen :))