szombat, május 19, 2007

Spárga epermártással

Csütörtökön ünnepnap volt itt, így beterveztem egy nagyon jól hangzó kombinációt: eper és spárga. Elvégre biztos megvan az oka annak, hogy miért esik szinte teljesen egybe a szezonjuk ;) Andi is kíváncsi volt a párosításra, így áthívtam a kísérletre. Szokás szerint kifőztem a spárgáról lehántott külső réteget ill. a fás végét 1tk cukorral és 1tk sóval (kb. 3/4liter vízzel). Andi most kóstolta meg életében először a spárgalevet, melyet amúgy itteni éttermekben szinte mindenhol kínálnak a spárgaszezon idején. Végül még a leszűrt lébe 4 szem sült spárgát beleaprítva és tejszínnel elvegyítve egy spárgalevest is összevarázsoltam előételnek. Természetesen ez messze nem volt olyan intenzív ízű, mint egy spárgakrémleves, inkább a megszokott magyar híg levesre hasonlított.


A főételhez cukorral és sóval bő vajban kisütöttem a spárgát, majd egy viszonylag könnyed epermártással locsoltam meg. Andi véleménye szerint finom volt. Szerintem is egész jól harmonizálnak együtt, de sajnos az eper még nem az igazi... (recept)

Nincsenek megjegyzések: