Báránycsülök spárgapürével és gyömbéres-szezámos spárgafejekkel
A gyömbér és szezámmag spárgával való kombinálásának ötlete az ízbibliából származik. Első olvasásra nem nagyon tudtam elképzelni, hogy milyen lesz a két fűszer spárgával együtt, de az eredmény igen meggyőzőre sikeredett. Főleg ázsiai ihletésű ételekhez ajánlom köretként. A fűszeres spárgafejekhez nagyon jó kontrasztot alkotott a - tulajdonképpen maradékokból készült - spárgapüré, amely a tiszta spárgaízével tűnt ki.
Spárgapürét már tavalyelőtt is készítettem, idén viszont kicsit tovább fejlesztettem és tökéletesítettem a brokkolipürém során szerzett tapasztalataim alapján. Egyrészt a főtt spárgát leszűrés után szárazon visszatettem a tűzre, hogy intenzívebb legyen az íze és veszítsen nedvességtartalmából. Utóbbinak köszönhető, hogy a püré most még jobb állagúra sikeredett. Másrészt pedig tejszín helyett créme fraiche-sel finomítottam rajta, ami sokkal finomabb ízt és kellemesebb állagot eredményezett. Nagyon jól ment a báránycsülökhöz, amit szokásos módon többször lassan felrottyantva készítettem el. (recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése