hétfő, július 26, 2010

Kacsamell zöldbabpürével és citromkakukkfüves-rózsaborsos meggyel

Zöldbabos recepteken gondolkodva a foodpairing weblap nyomán a feketeribizli-bab párosításon túl a meggy-bab párost is fontolóra vettem. Tavaly rendkívül jól eltalált meggymártást készítettem zsályával és korianderrel. Idén rózsaborssal és citromkakukkfűvel fűszereztem a meggyet, ami szintén nagyon jól bevált - bár mivel a meggynek szerintem van egy kevés szappanos mellékíze is, ezért továbbra is a zsálya-koriander ízesítés marad a kedvencem meggyre. A zöldbabbal együtt is finom volt a meggy, de itt is meg kell jegyeznem, hogy a feketeribizli sokkal jobban illik a zöldbabhoz.


Kicsit tovább finomítottam a zöldbabpürémen is, egy kevés zöldcitrom- vagy citromhéj ugyanis kellemesen frissít rajta. Zöldbabpürébe adhatunk pl. zöldcitromhéjat, vajbabpüréhez pedig citromhéjat, de ha nem kavarjuk bele a pürébe a héjat, hanem csak rászórjuk, akkor a színbeli kontraszt érdekében meg is cserélhetjük a színpárosításokat. A meggymártáshoz és a zöldbabpüréhez rózsaszín kacsamellet sütöttem. (recept)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A recept csodás, a kacsamellet kihagyom, de a többit megcsinálom előbb-utóbb.
Egy kérdés: honnan veszel creme fraiche-t?
És egy kérés: A receptes rész nagyon rosszul olvasható. Kérlek, használj kontrasztosabb betűszínt, hogy a húszontúliak is el tudják olvasni.

Unknown írta...

Köszi! Créme fraiche-t kívételesen nem a piacon, hanem a boltban veszem. Itt a zöldbabnál tejfölt is kavarhatsz hozzá, bár a créme fraiche kevésbé savanykás. Készíthetsz otthon is créme fraiche-t: ld. pl. recepteket Piszkénél vagy Zsuzsánál.
Némely monitoron én is tapasztaltam, hogy sápadt a megjelenés. A kontraszton erősítettem, bár ideje lenne egyszer újítanom is a designon.