Ugyan szerepelnek a tányéron a ratatouille egyes hozzávalói, azért erre ilyen formában nem feltétlenül erőltetném már rá a francia lecsó nevet. Inkább nevezzük nyári zöldségeknek, melyek a harcsa köretét alkotják.
A cukkinit általában hosszában félbevágva, majd a magjait kikaparva szokás tölteni. Mivel most a piacon nagyon szép vékony cukkinit lehet kapni, olyan ötletem volt, hogy hengereket vágok belőle, ezeket vájom ki és így töltöm meg. Töltés előtt a cukkinit zöld fűszeres zöldségalaplében főztem puhára. A töltelékhez sütőben sütöttem padlizsánt, majd a felaprított húsát fokhagymával és friss kecskesajttal együtt melegítettem meg. A paprika mártásként került a hal alá, a paradicsomot pedig olívaolajjal ellepve konfitáltam. Összességében egy könnyed nyári étel csupa friss és üde ízekkel. (
recept)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése